İbn Haldun Üniversitesi Yayınları’ndan Ahilik ile İlgili Önemli Bir Kitap

Okuyucuya sistemli, kaliteli ve çok yönlü bir okur kitaplığı oluşturmak hedefiyle yayın dünyasında yerini alan İbn Haldun Üniversitesi, eğitim-öğretim faaliyetlerinde gözettiği kaliteyi Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerindeki yayınlarına da yansıtıyor. İbn Haldun Üniversitesi Yayınları bünyesinde sosyal bilimler alanlarında akademik metinler yayınlanacağı gibi; 100 kitaplık İslam Siyaset Düşüncesi Klasikleri ve Ebussuud Efendi Tefsiri gibi eserlerin de titiz bir hazırlık sürecinin ardından okurlarıyla buluşturulması planlanıyor.

İbn Haldun Üniversitesi Yayınları’ndan geçtiğimiz aylarda çıkan ve raflarda yerini alan kitaplardan biri de “The Work Ethic and Ahi Tradition of Turkey”…

The Work Ethic and Ahi Tradition of Turkey

The Work Ethic and Ahi Tradition of Turkey adlı kitap, İbn Haldun Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Arslan imzasını taşıyor. 2003 yılından beri Avrupa İş Etiği Ağı (EBEN) in Türkiye başkanlığını yürüten Prof. Dr. Arslan, aynı zamanda iş etiği alanında ülkemizin ve dünyanın önde gelen hocalarından.

Gözden geçirilmiş ikinci baskısı İbn Haldun Üniversitesi Yayınları tarafından yapılan The Work Ethic and Ahi Tradition of Turkey kitabında, Müslümanların Anadolu’da kurduğu ve Osmanlıların geniş coğrafyalara yayılmasıyla giderek yaygınlaşan Ahilik düzeninin, iş ahlakına yaptığı güçlü vurgu ile diğer dinî kaynaklı hareketlerden ayrıldığı vurgulanıyor. 16. Yy. Püritenleri gibi Ahilerin de bu dünyada dürüstlük ve sıkı çalışmayla Allah’ın rızasını ve lütfunu aradıklarını belirten Prof. Dr. Mahmut Arslan, Ahi geleneğinin kültürel etkilerinin modern Türkiye’de hâlâ görülebildiğinden hareketle, Ahi değerleri ve uygulamalarının modern iş ahlakı standartlarına kolayca adapte edilebileceğini öne sürüyor.

Kitap ayrıca Protestanların, Ortodoksların ve Katoliklerin iş odaklı tutumları ile; İslam’daki, Türklerdeki ve Ahi geleneğindeki iş etiği kodlarının benzeyen ve ayrılan yönlerini de mukayeseli bir bakışla inceliyor.

İbn Haldun Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan eserler, Kitapyurdu, Babil, Kabalcı gibi birçok online platformda da okurların ilgi ve beğenisine sunuldu.

İbn Haldun Üniversitesi Yayınları, yeni eserlerinde de kaliteden taviz vermeden, kalıcı ve hafızalarda takdirle hatırlanacak bir kitaplık oluşturma amacıyla yayın faaliyetlerine devam edecek.

Ahilikİbn Haldun Üniversitesi Yayınlarıİş AhlakıMahmut ArslanThe Work Ethic and Ahi Tradition of Turkey