İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı Başladı

26.06.2018
İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı Başladı

İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümü ve Diller Okulu işbirliği ile düzenlen "Yaz Okulu Dil Programı" gerçekleştirilen tespit sınavı ile başladı. Programın açılış dersini veren İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Berktay, geç Osmanlı ve erken dönem Türkiye Cumhuriyeti tarihini, mikro tarihçilik yaklaşımı ve mukayeseli bir perspektiften öğrencilere aktardı.

Süleymaniye Camii Külliyesinde bulunan Daru’l-Hadis’te 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek program Türkçe, Osmanlı Türkçesi, Farsça ve Arapça dillerinde lisans ve lisansüstü öğrencilere 7 haftalık yoğun bir eğitim deneyimi sunuyor. Programa Harvard, Georgetown, State University of New York, University of California/Berkeley, Cornell, Oregon State, Ohio State, Notre Dame, Tallinn, Peking ve Koç gibi saygın üniversitelerde yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrenciler katılıyor.

Program kapsamında tarihi mekanlar ve arşivlere düzenlenecek geziler, sohbet etkinlikleri, sinema gösterimleri, kültürel etkinlikler ve seminerler bulunuyor. Tüm bu etkinlikler tarih, siyaset, edebiyat ve güzel sanatlar alanlarında deneyimli bir akademik kadro tarafından gerçekleştirilecek. Programda verilen 140 saatlik eğitim iki dönemlik dil eğitimine, 70 saatlik program seçeneği ise bir tam döneme eşit sayılıyor. Kredi transferi olanağı da sunulan programda, Yaz Okulunu başarılı şekilde bitiren her öğrenciye sertifika veriliyor. İbn Haldun Üniversitesi Yaz Okulu Dil Programı, akademik başarı ve ekonomik ihtiyaçlara bağlı olarak farklı kategorilerde sınırlı sayıda burs imkanı da sağlıyor.

Programda, 2018 yılı sonbahar dönemi için kabul edilen lisansüstü öğrencilerine yönelik indirim de mevcut. Burs imkanlarına başvurabilmek için katılımcıların, fakülte üyeleri ya da yönetimden bir tavsiye mektubu sunması gerekiyor. Yaz Okulu Dil Programı ücretlerine, eğitim masrafları, eğitim malzemeleri, öğle yemekleri ve programa ilişkin aktiviteler dahil iken, konaklama, uluslararası seyahat masrafları, pasaport ve vize ücretleri ile sağlık/seyahat sigortaları dahil değil. Program süresince konaklama ihtiyacı duyan öğrenciler, İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Ofis Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek yardım alabiliyor.