İbn Haldun’dan Avustralya’da 'İslam Dünyası Ruh Sağlığı Konferansı'

22.11.2018
İbn Haldun’dan Avustralya’da 'İslam Dünyası Ruh Sağlığı Konferansı'
Avustralya’nın Melbourne şehrinde “Muslim Mental Health” Konferansı düzenlendi.

Üniversitemiz ve Nasihah Consulting İşbirliği ile 15-17 Kasım 2018 tarihlerinde Avustralya’nın Melbourne şehrinde “Muslim Mental Health” Konferansı düzenlendi.

Konferansa İbn Haldun Üniversitesi’nden Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Medaim Yanık, Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Üzeyir Ok, Dr. Burcu Uysal, Dr. Senem Eren ve Uluslararası Ofis Daire Başkanı Enes Yalman katıldı. Melbourne İslam Müzesinde gerçekleştirilen Konferans’ta sanat terapisi, inanç ve psikoloji, terapötik uygulamalarda din ve maneviyat gibi birçok önemli konu, psikiyatri ve psikoloji alanlarında saygın isimlerin katılımıyla İslam ve Müslüman aile-toplum perspektifinden ele alındı.

Avustralyalı Müslüman toplulukların zihin sağlıklarının hem akademik bakış açısıyla hem de uygulama yönüyle masaya yatırılıp politika ve terapötik müdahalelerin geliştirilmesini amaçlayan Konferans ile; bu alanda çalışmalar yürüten akademisyenler, psikologlar, araştırmacılar ve öğrenciler arasındaki bağlantılar da güçlendirilmiş oldu. 1. İslam Dünyası Ruh Sağlığı Konferansı’nda Prof. Dr. Medaim Yanık, “Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu Tanı ve Tedavisi” üzerine bir konuşma yaparken; Prof. Dr. Üzeyir Ok, “Müslüman Bireylerde Evlilik Memnuniyeti ve Ruh Sağlığı Belirtileri Arasındaki Bağlantılar”; Dr. Öğretim Üyesi Burcu Uysal, “Antisosyal Davranışlara Karşı Dayanıklılığın Kültürlerarası Mukayesi”; Dr. Öğretim Üyesi Senem Eren ise “Müslüman Hastaların Tedavisinde Olumlu Psikoloji Tekniklerinin Kullanımı” üzerine birer tebliğ sundular. Ayrıca, Üniversitemizden Konferans’a katılan heyet, Sydney ve Melbourne şehirlerinde çeşitli kültür ve eğitim kurumları ile de görüşmeler gerçekleştirdiler. Bu görüşmelerde işbirliği imkanları masaya yatırılırken, Prof. Dr. Medaim Yanık “Mutlu Evliliklerin 7 Özelliği” üzerine, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Uysal da “Başarıya Giden Yol” üzerine birer konferans da verdiler.