İkinci Mezuniyet Günleri’yle Mezunlarımız Geleceği Yönetecekler Arasında Yerlerini Aldılar

25.10.2020

İbn Haldun Üniversitesi İkinci Mezuniyet Günleri, 23-24 Ekim tarihlerinde Külliyemizde gerçekleştirildi. Mezuniyet Günleri kapsamında, salgın tedbirleri alınarak kısıtlı katılımla düzenlenen törenlere, lisansüstü mezunlarımızın yanı sıra her bir fakültemizden sınırlı sayıda akademisyenimiz ve konuklarımız katıldı. İkinci Mezuniyet Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, kurumsal Youtube hesabımızdan da (https://www.youtube.com/ibnhalduni) canlı yayınlandı. 23 Ekim Cuma günü Tarih Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin Kapanış Dersi’ni verdiği İkinci Mezuniyet Günleri, 24 Ekim Cumartesi günü ise Diploma Töreni ile devam etti.

Mezuniyet Günleri’nde Öğrencilerimizin Seçtiği Bir Akademisyen Kapanış Dersi’ni Verecek

İkinci Mezuniyet Günleri’nin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, Üniversite olarak geçtiğimiz sene bir günde gerçekleştirdiğimiz Mezuniyet Töreni’ni bu sene iki güne yaydığımızı, ilerleyen senelerde bu formatı daha da geliştirerek, öğrencilerimizin mezuniyet coşkularının bir haftaya yayılan etkinliklerle kutlanacağını belirtti.

Mezuniyet Günleri’nde her sene öğrencilerimizin seçtiği bir akademisyenin Kapanış Dersi’ni vereceğini söyleyen Prof. Şentürk, bu seneki ilk Mezuniyet Günleri Kapanış Dersi’nin Prof. Suraiya Faroqhi tarafından verileceğini ifade etti. Prof. Faroqhi’nin dünyanın sayılı Osmanlı tarihçilerinden biri olduğunu hatırlatan Prof. Şentürk, hocamızın kendini ilme adamış, her yeni eseri büyük ilgiyle takip bir akademisyen olduğunu ifade ederek, bu manada öğrencilerimizin böyle bir isimden ders alıyor olmasının bir iftihar vesilesi olduğunu dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün konuşmasının ardından Prof. Dr. Suraiya Faroqhi’nin “Getting a Job and Getting an Education” başlıklı Kapanış Dersi’ne geçildi.

“Üniversitemiz Akademik Eğitimle Karakter Eğitimini Birleştiriyor”

İbn Haldun Üniversitesi İkinci Mezuniyet Günleri, 24 Ekim Cumartesi günü Diploma Töreni ile devam etti. Akademik Yürüyüş ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün selamlama konuşmalarının ardından, mezunumuz Mariam Yasmin’in lisansüstü mezunları adına konuşmasıyla devam etti. Diplomaların teslim seremonisi ve Prof. Dr. Tahsin Görgün’ün Mezuniyet Konuşması’yla İkinci Mezuniyet Günleri sona erdi.

Mezunlarımızın tören başlamadan önce sıraya girip Külliyemizdeki Fütüvvet Havuzu’nun etrafını dolaşarak fütüvvet değerlerini okumalarının ardından tören alanına gelişi, Diploma Törenimizin önemli bir ayrıntısı olarak kayıtlara geçti. Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, konuşmasında diplomalarını alan tüm mezunlarımıza akademik hayatlarında ve kariyerlerinde başarılar diledi. Üniversitemizin akademik eğitimle karakter eğitimini birleştirdiğini, Üniversitemizin değerlerinden olan Fütüvvet’in toplum yararının gözetildiği alturistik bir değerler dizgesi olduğunu hatırlatan Prof. Şentürk, hayatta başarının iyi bir akademik eğitimden geçtiğini, fakat aynı zamanda kişinin sahip olduğu ahlaki değerlerin de başarıda önemli bir etken olduğunu ifade etti. Prof. Şentürk, Üniversitemizin mezunlarımızın destekleriyle büyüyeceğinin altını çizerek, kendilerine hayat yolunda başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

“Gerçek Âlim, Bilerek Konuşan, Bilerek Yaşayan Kişidir”

Prof. İrfan Gündüz de “gayretlerinin semeresini alan bir insanın sevincini yaşıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, dört senedir bir taraftan öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için çalışırken bir taraftan da Külliyemizin inşaatı için gayret gösterdiklerini, Külliyemizde öğrencilerimizin iyi bir eğitim alarak mezun olup hayata atılmalarının kendilerine büyük sürur verdiğini kaydetti.

Mezunlarımıza kendilerini sürekli hak ve hakikat ile, iyi ve güzel şeylerle meşgul etmeleri, aynı zamanda zamanın kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Gündüz, günümüzde insanların sürekli kendilerini geliştirmedikleri takdirde kaybetmeye mahkum olduklarını dile getirdi. Gerçek âlimin, bilerek yaşayan, bilerek konuşan, bilerek nazar eden kişi olduğunun altını çizen Prof. Gündüz, mezunlarımızın ilim yolunda derinleşerek kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi ve başarı dilekleriyle konuşmasına son verdi.

“Mezunlarımız Geleceği Yönetecekler Arasında Yerini Aldı”

İşletme Tezli Yüksek Lisans Programı mezunumuz Mariam Yasmin’in lisansüstü mezunları adına kısa bir konuşma yapmasının ardından Diploma merasimine geçildi. Merasimi yöneten Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Rasim Özcan, mezunlarımızın, ufak bir grup tarafından şekillendirilen bir düzende edilgen roller alan bireyler değil, bilakis geleceği yönetecekler arasında yerlerini aldıklarını belirtti.

Merasimde mezunlarımız diplomalarını sırayla İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. İzzet Bozkurt, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz Prof. Dr. Sefa Bulut, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü öğretim üyemiz Dr. Ercüment Asil, Felsefe Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Burhan Köroğlu ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz’ın ellerinden aldılar. Diplomaların teslim edilmesinin ardından İbn Haldun Üniversitesi İkinci Mezuniyet Günleri, Prof. Dr. Tahsin Görgün’ün “Hakikat Meselesi ve Üniversitesinin Vazifesi” başlıklı Mezuniyet Konuşması ve kep atma seremonisiyle sona erdi.

Videolar