İngilizce Münazara Takımımız Avrupa Şampiyonası'na Katıldı

09.08.2020
İngilizce Münazara Takımımız Avrupa Şampiyonası'na Katıldı

Karantina süresince online eğitimlerle uluslararası turnuvalara katılmaya hazırlanan İngilizce Münazara Takımımız, yılda bir kez gerçekleştirilen ve dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan "Avrupa Üniversiteler Arası Münazara Şampiyonası"na (EUDC) katılmaya hak kazandı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve üç gün süren turnuvada dört ayrı takım ve iki jüriyle İbn Haldun Üniversitesi öğrencileri, Koç ve Galatasaray üniversiteleriyle ile birlikte Türkiye'nin temsilciliğini yapan üç üniversiteden biri oldu. Katılımcılar turnuva boyunca dokuz ayrı konuda birçok farklı ülke ve üniversiteden öğrencilerle tartıştı. Şampiyonun Hollanda temsilcileri olduğu 2020 EUDC Turnuvası'ndan takımımız birçok tecrübe ve güzel anıyla ayrıldı.

EUDC Hakkında: İlki 1986 yılında gerçekleştirilen ve halen Avrupa çapında en büyük münazara platformu olan EUDC, her yıl katılımcı ülkelerin oylarıyla başka bir ülkede düzenleniyor. Pandemiden dolayı bu sene online olarak gerçekleştirilen şampiyonada, Avrupa'nın dört bir yanından üniversite öğrencisi münazaracılar, Avrupa'nın en iyisi olmak için geçmiş Avrupa ve Dünya şampiyonu jürilerin önünde tartışmalarını sergiliyorlar. Güncel politik, sosyal ve ekonomik sorunlar hakkında analitik düşünme ve mantıklı söylemler üretme yoluyla tartışılan şampiyonada, ana dili İngilizce olan ve ikinci dili İngilizce olan takımlar iki ayrı kategoride yarışıyor.