İnsani Diplomasi ve Barış İnşası Atölyesi Başladı

05.11.2019
İnsani Diplomasi ve Barış İnşası Atölyesi Başladı
Türk Kızılay ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliği çerçevesinde, Üniversitemizin Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi (ÇABAM) tarafından lisansüstü öğrencilere yönelik başlatılan “İnsani Diplomasi ve Barış İnşası” temalı atölye çalışması, ilk programını 3 Kasım Cumartesi günü Bakırköy Taş Mektep Yerleşkemizde gerçekleştirdi.

İnsani Diplomasi ve Barış Araştırmaları Atölyesi kapsamında sürdürülecek çalışmalar arasında; a) İnsani Diplomasi Araştırmaları, b) İnsani Yardım Çalışmalarında Uluslararası Kuruluşların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü, c) Barış İnşası, d)  Çatışma Çözümü, e) İnsancıl Hukuk alanlarına dair bütüncül ve odak okumaların yapılmasının yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışında saha çalışmalarının yürütülmesi yer alıyor. Atölye, lisansüstü düzeyindeki araştırmacılara, söz konusu alanlara dair uzmanlık kazandırılmasının yanı sıra düzenlenecek etkinliklerle insani ve toplumsal farkındalık uyandırılmasını amaçlıyor.

İnsani Diplomasi ve Barış İnşası Atölyesi, üç aşamalı olarak tasarlandı: İlk aşamada ilgili alana dair temel kitapların okunması ve tartışılması bağlamında alana dair kavramsal ve teorik tartışmalar ele alınacak. Atölyenin ilerleyen evrelerinde alanında uzman akademisyen ve pratisyenlerin, teorik ve pratik bilgi ve tecrübe paylaşımı amacıyla araştırmacılarla buluşturulması planlanıyor. Son olarak atölye kapsamında yurtiçi ve yurtdışında gözlem ve analize dayalı alan çalışmalarına yer verilecek. Atölye çalışması Nisan 2020'de sona erecek. İlgililer, atölyede sürdürülecek çalışmalar hakkında bilgilere ve ÇABAM tarafından yürütülen diğer faaliyetlere, Merkez’in @IHUCABAM twitter hesabından ulaşabilirler.