İnsanî Diplomasi ve Barış İnşası Atölyesi Başvuruları Başladı

İbn Haldun Üniversitesi Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi ve Türk Kızılay iş birliği ile “İnsanî Diplomasi ve Barış İnşası” temalı atölye çalışmaları Ekim – Aralık 2019 aylarında yapılacak. Atölye başvuruları 15 Eylül 2019 tarihine kadar devam ediyor.

İnsanî yardım çalışmaları; savaşlar, afetler, siyasal krizler ve  bunların yol açtığı problemlerin giderilmesine yönelik, toplumların ekonomik, kültürel, siyasal yapıları ve bireylerin hayatları, tercihleri üzerinde önemli etkileri olan çok boyutlu, çok aktörlü süreçleri kapsamaktadır.

İbn Haldun Üniversitesi Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi ve Türk Kızılay işbirliğiyle düzenlenecek “İnsanî Diplomasi ve Barış İnşası” temalı atölye çalışması ile katılımcıların bu farklı çalışmalar hakkında fikir sahibi olmaları sağlanacak. Bunun yanı sıra atölye katılımcılarının, insanî diplomasi konusuna sahadaki gerçekliklerden hareketle ve bilimsel ilkelere dayalı olarak yapılan çalışmalara ve insani yardım alanında faaliyet gösteren kurumlara vâkıf olması hedefleniyor.

Atölye çalışmaları kapsamında, alandaki temel eserlere dair okuma programı, seminerler, saha çalışmaları ve kurum ziyaretleri gerçekleştirilecek. Ayrıca insanî yardımlar konusunda akademik çalışma veya mesleki kariyer düşüncesi olan üniversite öğrencilerinin de konu hakkındaki farkındalığının yükseltilmesi amaçlanıyor. Atölyeye başvurular, 15 Eylül’e kadar Türk Kızılay’ın internet sitesinden yapılacak. Atölye lisansüstü öğrencilere açık olacak ve katılımcıların akademik düzeyde İngilizceye hakim olması bekleniyor. Atölye çalışmaları Ekim-Aralık 2019 tarihlerinde, her Cumartesi günü, İstanbul’da, İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Kampüsünde, 13.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Çalışmalar ücretsiz olup katılımcılara konaklama ve ulaşım desteği sağlanamayacaktır. Başvuru sahiplerinin katılım durumları, kendilerine  25 Eylül 2019 tarihinde e-posta aracılığıyla bildirilecektir.

Başvuru İçin Tıklayınız

Çatışma Analizleri ve Barış Araştırmaları Merkezi ÇABAMİnsanî Diplomasi ve Barış İnşasıKızılay