Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

‘Kimlik, Kültür ve Toplum’ Temalı Gençlik Sempozyumunda 15 Öğrencimiz Tebliğ Sundu

06.03.2020
‘Kimlik, Kültür ve Toplum’ Temalı Gençlik Sempozyumunda 15 Öğrencimiz Tebliğ Sundu
İbn Haldun Üniversitesi Diller Okulu’nun düzenlediği Gençlik Sempozyumu, 5 Mart Perşembe günü Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirildi

İbn Haldun Üniversitesi Diller Okulu’nun düzenlediği Gençlik Sempozyumu, 5 Mart Perşembe günü Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirildi. “Kimlik, Kültür ve Toplum” temalı Gençlik Sempozyumu, İngilizce Hazırlık eğitimi gören öğrencilerimizin topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirme ve hazırladıkları araştırma makalelerini sunmaları amacıyla düzenlendi.

“Sizi Geleceğimiz Olarak Görüyoruz”

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. Recep Şentürk, Üniversitemizin dil eğitiminde ülkemiz çapında bir paradigma değişimine öncülük ettiğinin altını çizerek, “İngilizce öğretimi bizde diğer üniversitelere nazaran çok daha keyifli bir eğitim-öğretim ortamında, harika bir kadronun gözetiminde sürdürülüyor” ifadelerini kullandı. Dileyen öğrencilere Arapça Hazırlık imkanı sunduğumuzu da hatırlatan Prof. Şentürk, “Üç dil öğrenmek akademik hayatınızdaki zor ama en önemli adımdır” değerlendirmesinde bulundu. Önümüzdeki yıl eğitimlerimizi İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde sürdüreceğimizi söyleyen Prof. Şentürk, Külliye’nin ülkemizin en iyi üniversite kampüsü olacağını, ayrıca İstanbul’un en önemli kütüphanesine ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi. İbn Haldun Üniversitesi’nin öğrencilerine en çok yatırım yapan üniversite olduğunu kaydeden Prof. Şentürk, “fikrî bağımsızlık” hedefi etrafında öğrencilerimizi geleceğimiz olarak gördüğümüzü söyledi. Prof. Dr. Recep Şentürk, Diller Okulu Müdürü Furkan Alpat ve öğretim kadrosuna teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

N. Bilal Erdoğan da Öğrencilerimizi Tebrik Etti

Açılışta kısa bir konuşma yapan N. Bilal Erdoğan da öğrencilerimizi tebrik ederek başladığı sözlerini, Üniversitemizin dil öğretimindeki başarısına temas ederek sürdürdü. Dil öğrenmede öğretim ortamında sunulan imkânların önemli bir yeri olduğuna değinen Erdoğan, lisans eğitiminde derslerde sağlanan başarı kadar ne kadar iyi bir dil bilgisine sahip olunduğunun da akademik kariyerde aranan bir özellik olduğuna değindi. Öğrencilerin Arapça Hazırlık imkânından da yararlanıp benzer başarıyı Arapça dilinde de yakalamaları temennisiyle konuşmasına son verdi.

Sempozyumda 15 Öğrencimiz Tebliğ Sundu

Gençlik Sempozyumu’nda, “Kimlik, Kültür ve Toplum” teması etrafında sunumların yapıldığı üç oturum gerçekleştirildi. Elmedin Zubovic’in moderatörlük yaptğı birinci oturumda Ömer Fatih Albayrak, Ahmet Ruşen Beştemir, Abdulrahman Khaled, Kerem Atay, Muhittin Ebubekir Alpat ve İbrahim Belek birer sunum yaptılar. Aranın ardından geçilen ikinci oturumun yönetimini Mahfoozur Rahman üstlenirken, Ziynet Gökçe Kayıkçı, Rokaia Mahmoud ve Mennatullah Nagar birer sunum yaptılar. Mehmet Akın Bulut’un moderatörlüğünü üstlendiği üçüncü oturumda tebliğ sunan isimler ise Ahsen Esma Kalaycı, Esra Kahrıman, Melike Şeyma Urhan, Meltem Horuz, Arife Kocaibiş ve Özde Sina Benli oldu. İlgiyle takip edilen Gençlik Sempozyumu, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Fotoğraflar