Nisan Ayı Uzaktan Öğretim Verileri Belli Oldu

Üniversitemizde sürdürülen uzaktan öğretim ve diğer faaliyetlere ilişkin Nisan ayı verileri belli oldu. Buna göre Nisan ayında; Diller Okulu’nda 1389 oturumda toplam 1307 saat, diğer fakülte ve bölümlerde ise 1012 oturumda toplam 1186 saatlik ders işlendi.

Üniversite Dersleri hariç tüm öğrencilerimizin en fazla 10-15 kişilik sınıflarda ders gördüğü İbn Haldun Üniversitesi’nde, uzaktan öğretim sürecinde de her online derse ortalama 14 öğrenci aktif olarak iştirak etti. Ayrıca bu online ders oturumlarından 1913 adedi sistemde kaydedildi ve  yaklaşık 570 GB boyutunda ders kaydı oluştu.

Etkinlikler de Online Ortamda Devam Ediyor

Üniversitemizde eğitim-öğretim süreçlerinin yanı sıra, kültür-sanat-spor etkinlikleri, sertifika programları ve psikososyal destek hizmetleri de online ortama taşındı. Bu süreçte Onur Programı, Sanat Kültür Spor (SKS) Daire Başkanlığı ve yeni kurulan Psikososyal Destek Birimi faaliyetleri online olarak gerçekleştiriliyor. Satranç turnuvalarından güncel meselelerin tartışıldığı toplantılara, okuma gruplarından atölyelere, masal okuma saatlerinden şiir dinletilerine; Üniversitemizde COVID-19 sürecinde tarafından gerçekleştirilen pek çok etkinlikte, online platform olarak çoğunlukla Zoom çevrimiçi toplantı uygulaması kullanılıyor. Ayrıca Zoom üzerinden gerçekleştirilen bu etkinliklerin bir kısmı, söz konusu birimlerimizin Youtube hesaplarından da canlı yayınlanıyor. Bu anlamda, söz konusu etkinlikleri düzenleyen idari birimlerimiz ve öğrenciler, 1519 oturumda toplam 1070 saatlik ders-dışı etkinlik ve toplantı gerçekleştirdiler.

Üniversitemizde Mart ayı itibariyle başlayan uzaktan öğretim ve online etkinliklere ilişkin Mart ayı verileri için tıklayınız.

Online Eğitim