Öğrencilerimiz Uluslararası Farazi Davalar Hakkında Bilgilendirildi

28.02.2020
Öğrencilerimiz Uluslararası Farazi Davalar Hakkında Bilgilendirildi
Farazi Dava Tecrübe Paylaşımı programı, 24 Şubat Pazartesi günü Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Farazi Dava Tecrübe Paylaşımı” programı, 24 Şubat Pazartesi günü Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirildi. Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Çalışkan’ın moderatörlüğünde yapılan programda; Av. Merve Dülger, Arş. Gör. Meryem Solmaz Bilici, Arş. Gör. Ahmet Dülger ve Arş. Gör. Ömer Faruk Kafalı, öğrencilerimizi uluslararası farazi davalar hakkında bilgilendirdi. Konuşmacılar, özellikle uluslararası yatırım tahkimine ilişkin "FDI", uluslararası ticari tahkimi konu edinen "Willem C. Vis", İstanbul Tahkim Merkezi "Geleceğin Tahkim Avukatı" farazi dava yarışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verip, hem yarışmacı hem hakem olarak edindikleri kişisel tecrübelerini paylaştı. Ayrıca "Jessup" ve "Nuremberg" gibi uluslararası hukuka ilişkin yarışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Derslerde Edindikleri Bilgileri Yarışmalarda Uygulamaya Dökebilecek Olmaları, Öğrencilerimiz İçin Eşsiz Bir Fırsat

Programda yaptığı konuşmada Prof. Çalışkan, öğrencilerin derslerde edindikleri bilgileri bu yarışmalarda uygulamaya dökebileceklerini, bunun eşsiz bir fırsat olduğunu ve öğrencilerin kariyer ve kişisel gelişimleri açısından önemini vurguladı. Prof. Çalışkan ayrıca, fakülte hocalarının alandaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşıp, kendilerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi. Bununla beraber bilhassa Üniversitemizin kütüphanesinin sahip olduğu zengin veri tabanının faydalarından bahsetti.