Öğrencilerimizin Araştırma Projeleri TÜBİTAK Desteğine Hak Kazandı

08.11.2021
Öğrencilerimizin Araştırma Projeleri TÜBİTAK Desteğine Hak Kazandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/1 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Program kapsamında öğrencilerimizin geliştirdiği 2 araştırma projesi desteğe hak kazandı. Psikoloji Bölümü öğrencimiz Betül Çakır, “Üniversitelerde Lisans Düzeyinde Okutulan Dil ve Edebiyat Derslerinde Otobiyografik Eserlere Yer Verilmesinin Öğrenciler Arasında Tahammül ve Empati Gibi Becerilerin Yaygınlaştırılmasına Etkisi” başlıklı projesiyle TÜBİTAK desteğine hak kazandı. Danışmanlığını Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyemiz Dr. Emine Hoşoğlu Doğan’ın üstlendiği projenin yürütme ekibinde öğrencimiz Emine Umaç da yer alıyor. Felsefe Bölümü öğrencimiz Mehmed Zâhid Mete ise, danışmanlığını Felsefe Bölümü araştırma görevlisi Rıza Tevfik Kalyoncu’nun yürüteceği “Türkiye'deki Yazma Eser Kütüphanelerinde Bulunan 16. Yüzyılda Neşredilmiş Arapçave Türkçe Metafizik Eserlerinin Tespiti ve İncelenmesi” başlıklı projesiyle TÜBİTAK tarafından desteklenecek. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Detaylı bilgi: https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi