Öğretim Üyemiz Merhum Kazım Uğur Kızılaslan’ı Anma Merasimi Başakşehir Yerleşkemizde Gerçekleştirildi

05.02.2020
28 Aralık 2019 Cumartesi günü ebedi âleme uğurladığımız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyemiz Dr. Kazım Uğur Kızılaslan için bir anma merasimi tertip edildi.

5 Şubat 2020 Çarşamba günü Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirilen anma merasimine merhum hocamızın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz de katıldı. Kazım Uğur Kızılaslan Hocamızı anma merasimi, Sanat Kültür ve Spor Daire Başkanımız Doç. Dr. Mehmet Öncel ve Başakşehir Tunahan Camii İmam Hatibi Fatih Toygun’un Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, hocamızın vefatı sonrasında indirilen hatimlerin duası yapıldı.

“Kazım Uğur Kızılaslan’ın Ardında Güzel Bir İsim, Güzel Bir Nam Bıraktığına Hüsn-i Şahadet Ederiz”

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, anma merasiminde yaptığı konuşmasına, “üniversitemizi kurarken böyle bir merasimde de konuşma yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Bugün burda daha iyi anlıyorum ki biz bir aileyiz; sevinçlerimizi de hep birlikte yaşıyoruz, üzüntülerimizi de hep birlikte paylaşıyoruz.” sözleriyle başladı. Kazım Uğur Kızılaslan’ın ardında güzel bir isim, güzel bir nam bıraktığına hüsn-ü şahadette bulunduğumuzu kaydeden Prof. Şentürk, çocuklarının ve öğrencilerinin onun hedeflerini ve vizyonunu devam ettireceklerine inandığını söyledi. Peygamber Efendimizin (sav) "İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat." hadis-i şerifini aktaran Prof. Şentürk, merhum hocamızın da bunlara sahip olduğunu ifade etti. Kazım Uğur Hocamızın aile efradına da teşekkür eden ve kendilerinin İbn Haldun Üniversitesi Ailesi’nin birer üyesi olduğunu belirten Prof. Şentürk, “Allah son nefesimizi hüsn-i hatimeyle vermeyi nasip etsin” temennisiyle konuşmasına son verdi.

“Ailesi İçin Olduğu Kadar Bizler İçin de, İlim Dünyası İçin de Büyük Bir Kayıp”

Anma merasiminde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanımız Doç. Dr. Talha Köse de kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Hocamıza rahmet dilekleriyle başladığı konuşmasında Doç. Köse, “Merhum hocamız, ilim hayatının belki de en verimli dönemlerinde aramızdan ayrıldı. Bu, ailesi için olduğu kadar bizler için de, ilim dünyası için de büyük bir kayıp” değerlendirmesinde bulundu. Kazım Uğur Kızılaslan ile tanışma hikâyesinden de kısaca bahseden Doç. Köse, “tanıştığımız son iki yıldan beri merhum hocamızın hem kişiliğine hem çalışma tarzına yakından şahit olduk. Kendisi hem iyi bir akademisyen hem de iyi ve olgun bir insandı. İnşallah Bölüm olarak yürüteceğimiz çalışmalarımızda hocamızın hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Anma merasiminde merhum hocamızın kızı Merve Kızılaslan da kısaca duygularını ifade etti. Babasının kendisi için aynı zamanda bir danışman, bir hoca ve en yakın dostu olduğunu kaydeden Merve Kızılaslan, “bugün burda görüyorum ki kısa zamanda burdaki öğrencilerinin ve çalışma arkadaşlarının da dostu ve kıymet verdiği bir insan olmuş” ifadelerini kullandı. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyemiz Dr. Kazım Uğur Kızılaslan’ı anma merasimi, helva ikramıyla sona erdi.