Sosyal Bilimler Lise Kış Okulu Sona Erdi

24.01.2020
Sosyal Bilimler Lise Kış Okulu Sona Erdi

Sosyal Bilimler Okulu ve İngilizce Okulu olmak üzere 5’er günlük 2 temel gruba ayrılan İbn Haldun Üniversitesi Lise Kış Okulu’nda Sosyal Bilimler Okulu, 24 Ocak 2020 Cuma günü yapılan kapanış programıyla sona erdi.

Kapanış programında katılımcılara hitap eden Rektör Yardımcımız ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Erdal, İbn Haldun Üniversitesi olarak lise öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen Lise Kış Okulu ve Sosyal Bilimler Zirvesi ile güzel bir gelenek başlatıldığını ifade ettiği konuşmasında, katılımcıların bu programlar sayesinde üniversite hayatını tecrübe edip sosyal bilimlerle ve saygın akademisyenlerle tanıştıklarını söyledi. Üniversite ve bölüm tercihlerinin zor bir süreç olduğunun altını çizen Prof. Erdal, çünkü sadece bir bölüm ve üniversite değil, aynı zamanda bir meslek ve yaşam biçimi tercih edildiğini söyledi. Üniversite eğitimleri ve ardından girilen kariyer dünyasının; yapılan meslek, oluşan network ve daha sayılabilecek pek çok unsurla adeta yeni bir yaşam biçimi sunduğu değerlendirmesinde bulunan Prof. Erdal, dolayısıyla söz konusu tercihlerin bilinçli yapılmasının önemine temas ederek, bu tür programların da tercih arifesinde öğrencilere bulunmaz fırsatlar sunduğunun altını çizdi.

“İş Bulma Olasılığın, Kendini Geleceğe Nasıl Hazırladığınla Doğru Orantılı”

Günümüz kariyer dünyasında artık sayısal bölümleri bitirenlerin, örneğin mühendislik eğitimi alanların dahi iş bulmakta çeşitli zorluklar yaşadığını hatırlatan Prof. Erdal, bir sosyal bilimcinin iş bulma olasılığıyla bir sayısalcının iş bulma olasılığının nerdeyse eşitlendiğini kaydetti. İnsanlar kendini geleceğe nasıl hazırlıyor, aldığı eğitime ek olarak kendini hangi yönlerden daha fazla geliştirme imkânlarını değerlendiriyor; artık işverenlerin bu tip hususlara baktığını belirten Prof. Dr. Fuat Erdal, katılımcıların kendilerini geliştirecek her türlü imkândan faydalanmalarını tavsiye etti. İbn Haldun Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu eğitim-öğretim ortamı ve ayrıcalıklarından da bahseden Prof. Fuat Erdal, “İbn Haldunlu olmak, kendinizi özel hissettirecek bir ayrıcalık olacak” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Sosyal Bilimler Lise Kış Okulu’nda Neler Yapıldı?

Yoğun başvurunun olduğu ve titiz bir seçim sürecinin ardından 50 lise öğrencisinin kabul edildiği Sosyal Bilimler Okulu’nda öğrenciler, 20-24 Ocak tarihleri arasında 5 günlük dolu dolu bir programla üniversite hayatını deneyimlediler. Alanında saygın akademisyenlerden Medya ve İletişim, Tarih, Hukuk, Felsefe, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Sosyoloji, Ekonomi, İşletme, İslami İlimler ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanlarında dersler alan öğrenciler, sosyal bilimleri tanıyarak bölüm tercihlerinde kendileri için en uygun tercihleri yapabilmek için gereken donanıma sahip olma fırsatı elde ettiler.

Kış Okulu katılımcıları aynı zamanda sosyal-kültürel etkinliklerle de kampüs hayatını bire bir yaşama imkanı buldular. Kış Okulu kapsamında ayrıca BAYKAR ve Turkcell gezileriyle savunma sanayii ve teknoloji alanındaki son gelişmeleri öğrenme ve tecrübe etme fırsatı bulan katılımcılar, Balat Gezisi ile de İstanbul’un mutena bir semtini tanımış oldular. Hukuk Fakültesi öğrencimiz ve Öğrenci Temsilcileri Kurulu Başkanı Abdülkerim Pirim de Başakşehir Millet Kütüphanesi’nde Lise Kış Okulu katılımcılarına "Nereye Gittiğinizi Bilmiyorsanız Hangi Yolu Seçtiğinizin Bir Önemi Yok" başlıklı bir söyleşi verdi. İngilizce Lise Kış Okulu ise, farklı katılımcılarla 27-31 Ocak tarihlerinde Başakşehir Yerleşkemizde gerçekleştirilecek.