Sosyal Bilimlerin Farklı Alanlarındaki Seminerlerimize Liseli Gençlerin İlgisi Oldukça Yoğundu

İbn Haldun Üniversitesi, gerek Başakşehir yerleşkesinde gerekse de İstanbul genelinde birçok lisede sosyal bilimlerin farklı alanlarında liseli öğrencilere yönelik konferans ve seminerler gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, 9 Nisan’da Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğrencilerin katılımıyla Üniversitemizde “Malcolm X” üzerine bir konferans verdi. Ayrıca “Üniversite Nedir” üst başlığında, 10 Nisan’da Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Fikri Bağımsızlık”, 15 Nisan’da Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Küresel Rekabet” ve 3 Mayıs’ta Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Fütüvvet: Gençliğin Onur Yasası” konularına dair birer konuşma yaptı.

İstanbul’un çeşitli liselerinde Mart ve Nisan aylarında değerli öğretim üyelerimizin katılımlarıyla birçok konferans da düzenlendi.

Mart ayında gerçekleştirilen etkinliklerde, öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Halil Berktay, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “1908-1918 İttihatçı Onyılı” ve Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Geleceğin İnşası Tarihçinin Görevi mi?”; Dr. Hakkı Öcal, Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam  Hatip Lisesinde “Yalan Haberi Nasıl Yakalarsın?”; Dr. Ahmet Murat Özel, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Peygamber Ve Şair (Kaside-i Bürde’nin Söyledikleri)”; Dr. Enis Doko, Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Yapay Zeka Çağında Sosyal Bilimler”; Prof. Dr. Yusuf Çalışkan ise Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Dijital Çağda Uluslararası Hukuk” başlıklı konferanslar verdiler.

Nisan ayında da devam eden lise etkinliklerinde ise, öğretim üyelerimizden Dr. Ahmet Murat Özel, Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Peygamber ve Şair (Kaside-i Bürde’nin Söyledikleri)”; Dr. Enis Doko, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Yapay Zeka Çağında Sosyal Bilimler”; Prof. Dr. Halil Berktay, Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Pontus Meselesi”; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fuat Erdal, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Nereden Nereye? Türkiye Ekonomisi’nin Güncel Göstergeleri”; Dr. Hakkı Öcal, Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Yalan Haberi Nasıl Yakalarsın?”; Prof. Dr. Yusuf Çalışkan, Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Dijital Çağda Uluslararası Hukuk”; Dr. Qayyim Yamamoto, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Man “Under A Coconut Shell”? : Thinking Islam in Asia” konuları üzerine birer konferans verdiler.

Mart-Nisan 2019 döneminde çevre liselerden birçok öğrenciyi Başakşehir Yerleşkemizde ağırladığımız ve sosyal bilimlere dair merak edilenlerin yanıt bulduğu İbn Haldun Konferansları da devam etti.  Bu etkinliklerde 6 Mart’ta Medya ve İletişim Bölümü öğretim üyemiz Dr. Hakkı Öcal, “Yeni Medyada Nasıl Yalan Söylenir”, 27 Mart’ta Tarih Bölümü öğretim üyemiz Dr. Vehbi Baysan “Son Dönem Osmanlı ve ‘Değişim’in Tarihi” ve 18 Nisan’da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğretim üyemiz Dr. Duygu Dinçer “Psikolojik Danışma Kuramları İnsan Hakkında Neler Söyler” başlıklarında birer konuşma gerçekleştirdiler.

Mart-Nisan 2019’da gerçekleştirilen diğer tanıtım etkinliklerinde ise Ayşe Erkan Kız AİHL, Recep Tayyip Erdoğan AİHL, Bakırköy AİHL, Çobançeşme AİHL, Ahi Evran Kız AİHL, Bahçelievler Çobançeşme AİHL, Şehit Tolga Ecebalın AL, Çağrıbey AL, Muammer Güler SBL, Kazım Karabekir AİHL, Güngören AL, Erdem Bayazıt AL, Ergün Mehmet Öner AL, Esatpaşa AİHL, Malatya AİHL, Maltepe Oğuz Fen Bilimleri Özel Öğretim Kursu ve Aydın-Nazilli SBL’nden gelen öğrenciler Üniversitemizde ağırlandı, üniversite hayatına dair merak ettiklerine dair sunumlar yapıldı.