Ülkemizin İlk ve Tek Tercih Festivali TercihFest’in 2021 Programı Sona Erdi

06.08.2021
Ülkemizin İlk ve Tek Tercih Festivali TercihFest’in 2021 Programı Sona Erdi

Ülkemizin ilk ve tek tercih festivali olan TercihFest’in 2021 programı, dolu dolu bir programın ardından sona erdi. 26 Haziran - 5 Ağustos tarihlerinde İbn Haldun Külliyesi’nde gerçekleştirilen TercihFest’e Türkiye’nin dört bir yanından tercih aşamasında olan 250 aday öğrenci katıldı. 26 Temmuz-28 Temmuz tarihlerinde İslami İlimler, Yeni Medya ve İletişim, Felsefe, Tarih sosyal bilim alanlarına dair programların ağırlıkta olduğu 1. Kamp’ın; 30 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde Psikoloji, Karşılaştırmalı Edebiyat, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık sosyal bilim alanlarına dair programların ağırlıkta olduğu 2. Kamp’ın; 3-5 Ağustos tarihlerinde ise Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İşletme, İktisat sosyal bilim alanlarına dair programların ağırlıkta olduğu 3. Kamp’ın düzenlendiği TercihFest kapsamında ayrıca, aday öğrenciler tercih danışmanlığı hizmetinden de faydalandılar. Akademisyenlerimizle bire bir görüşmelerin, mezun ve öğrenci deneyim paylaşımlarının ve Boğaz gezileri, yarışmalar gibi sosyal aktivitelerin de yer aldığı kamplar süresince şehir dışından gelen aday öğrenciler, kampüsümüzde yer alan kız ve erkek yurtlarımızda ağırlandılar ve İbn Haldun Üniversitesi Külliyesini yakından deneyimleme imkanı elde ettiler.

TercihFest Kapsamında Akademisyen Sunumlarının Yanı Sıra Mezunlarımız ve Öğrencilerimiz Deneyim Paylaşımında Bulundu

26 Temmuz Pazartesi günü açılışı gerçekleştirilen TercihFest, selamlama konuşmalarıyla başladı. Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan ve Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan, TercihFest katılımcısı aday öğrencilerle bir araya gelerek kendilerine başarı dileklerinde bulundular. Öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Alev Erkilet, Prof. Dr. Ali Yeşilırmak, Prof. Dr. Bilal Aybakan, Prof. Dr. Halil Berktay, Prof. Dr. İzzet Bozkurt, Prof. Dr. Medaim Yanık, Prof. Dr. Sefa Bulut, Prof. Dr. Ümit Hacıoğlu, Doç. Dr. Enis Doko, Doç. Dr. Talha Köse, Doç. Dr. Yusuf Varlı, Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Haliloğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Nursem Keskin Aksay’ın çalışmalarını yürüttükleri sosyal bilim alanlarına dair birer sunum yaptığı, ilgili sosyal bilim dallarının günümüzdeki durumu ve kariyer olanakları ile ilgili bilgiler paylaşarak aday öğrencilerin sorularına cevaplar verdikleri TercihFest’te, mezunlarımız ve öğrencilerimiz de deneyimlerini adaylarla paylaştılar. Rektörümüz Atilla Arkan’ın her kampta ayrı ayrı aday öğrencilerle bir araya geldiği TercihFest kapsamında aday öğrenciler, sosyal bilimlere, Üniversitemize ve eğitime dair merak ettiklerini sorma ve sohbet etme imkanı da buldular.

Sosyal Bilimler Alanında Kariyerlerinin Zirvesinde Yer Alan İsimleri TercihFest’te Ağırladık

TercihFest kapsamında TRT eski genel müdürü İbrahim Eren, öğretim üyemiz ve ülkemizin yetiştirdiği en önemli felsefecilerden Prof. Dr. Teoman Duralı, öğretim üyemiz ve Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü öğretim üyemiz Prof. Dr. İbrahim Kalın birer zirve konuşması gerçekleştirdi. “Hocalara Geldik” ekibinden Vural Aksankur ile YKS motivasyon ve planlama uzmanı Gri Koç’un katılımcı aday öğrencilerle bir araya geldiği oturumlarda ise öğrenciler hem tercih aşamasında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda hem de şehir, üniversite, bölüm ve meslek seçimleri hususlarında yol gösterici sunumları dinlediler. Aynı zamanda Tercih Danışmanlığı stantlarında görevli uzmanlar da her gün aday öğrencilerle bir araya gelerek merak ettikleri konularda onlara destek oldular.

Sosyal Aktiviteler de Gerçekleştirildi

TercihFest’te katılımcı aday öğrencilerin tercih stresinden uzaklaşmaları için birçok sosyal aktivite de gerçekleştirildi. Bu kapsamda her kampın ikinci gününde Boğaz gezileri, her gün ödüllü yarışmalar ve eğlenceli aktiviteler düzenlendi.