‘Yeni Bir Vatana Göç’ Projesi İçişleri Bakanlığı Desteğine Hak Kazandı

22.04.2022
‘Yeni Bir Vatana Göç’ Projesi İçişleri Bakanlığı Desteğine Hak Kazandı

İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt’un koordinatörlüğünde, Başakşehirliler Derneği işbirliği ile hazırlanan “Yeni Bir Vatana Göç” projesi İçişleri Bakanlığı desteğine hak kazandı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenecek proje Mayıs 2022 itibarıyla başlayarak bir yıl çalışmaları devam edecek.

İşbirliği yapılacak “Yeni Bir Vatana Göç” projesiyle, ülkemize göç etmek zorunda kalmış geçici koruma sağlanan Suriyelilerin Türkiye'ye entegrasyon sürecinde yaşadıkları sorunlar saptanarak, kamuoyunda göçmenlere yönelik olumsuz bakış açılarına karşın ülkemize tam uyum sağlamış iyi örnek ailelerin uygulamalarının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. Bu konuda farkındalık oluşturmak için görsel ve yazılı materyaller ile bir belgesel oluşturulacak.