Üçüncü Mezuniyet Günleri’yle Mezunlarımızı Gelecek Kariyerlerine Uğurladık

Üçüncü Mezuniyet Günlerimiz 26-27 Kasım tarihlerinde İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde mezunlarımız ve ailelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Mezuniyet Günleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler kurumsal Youtube hesabımızdan da (https://www.youtube.com/ibnhalduni) canlı yayınlandı.

26 Kasım Cuma günü düzenlenen Kapanış Dersi’nde Sosyoloji Bölümü öğretim üyemiz Dr. Nursem Keskin Aksay, “The ‘Cultural’ Turn in Social Life” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

27 Kasım Cumartesi günü ise Mütevelli Heyetimizin, mezunlarımızın, akademisyenlerimizin ve ailelerinin katılımlarıyla Diploma Töreni düzenlendi. Törende Akademik Yürüyüş ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Rektörümüz Prof. Atilla Arkan bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

“Mezunlarımızla Devam Edecek Güçlü Bağlarımız Sayesinde Üniversitemiz Çok Daha Güçlü Hale Gelecek”

Katılımcılara ve ailelere töreni teşriflerinden dolayı teşekkür eden Prof. Arkan, “6 fakülte ve 12 bölümümüz; İngilizce, Arapça ve Türkçenin yanında diğer dünya dillerini de öğreten Diller Okulumuz;  8 doktora programımız ve 25 tezli ve tezsiz yüksek lisans programımızda, hâlihazırda 249 akademik ve idari personelimiz ve 1640 öğrencimizle, İbn Haldun Üniversitemiz sürekli gelişiyor” sözleriyle konuşmasına devam ederek, uluslararası bir üniversite olarak kültür havzamıza ve tüm insanlığa hizmete devam ettiklerini vurguladı. Üniversitemizde çok-dilli, çok-kültürlü, renkli ve zengin bir eğitim ortamı sunulduğunu hatırlatan Prof. Arkan, 81 farklı ülkeden başarılı öğrencilerle birlikte Üniversitemizin geleceğine ve gücüne katkı veren akademisyenlerle, kurulduğu günden bu yana gerek sunduğu nitelikli eğitimle, gerekse akademik yayınları ve yürüttüğü araştırma projeleriyle İbn Haldun Üniversitesi’nin; ülkemize, toplumumuza, kültür havzamıza ve ilim dünyasına değerli katkılar yapmayı sürdürdüğünü belirtti.

Eğitimlerinin meyvelerini almanın gurur ve mutluluğunu yaşayan hocalarımıza teşekkür eden Prof. Arkan, “mezunlarımızla devam edecek güçlü bağlarımız sayesinde Üniversitemiz çok daha güçlü hale gelecektir” sözleriyle mezunlarımızı da tebrik edip, yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni etti.

“İlmimizi Hayata Yansıtmalıyız”

Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. İrfan Gündüz de törende yaptığı konuşmada, mezunlarımıza hitaben “esasında yolunuz bitmedi, yeni bir yolun başındasınız” diyerek, Yûnus Emre’nin “ilim kendin bilmektir” şiirine atıf yaparak, insanı tanıyanın âlemi de tanıyacağını hatırlattı. “İlim rütbesi rütbelerin en yücesidir” hadis-i şerifini de hatırlatan Prof. Gündüz, ilmimizi hayata yansıtmamız gerektiğini vurguladı. Üniversite olarak kaliteli eğitim-öğretim sunma çabalarının yanında nitelikli fiziki mekanları da öğrencilerin hizmetine açtıklarını ifade eden Prof. Gündüz, mezunlarımıza başarılı bir hayat yolculuğu temennisiyle konuşmasını noktaladı.

Ardından tören, mezunlarımız adına kürsüye Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı mezunumuz Rizky Amallia çıkması ve “We Aren’t Done Yet” başlıklı bir konuşma gerçekleştirmesiyle devam etti.

Konuşmaların ardından diplomaların teslimine geçildi ve mezunlarımız; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Rasim Özcan’ın yönetiminde, Rektör Yardımcımız ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. İzzet Bozkurt, Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Kemal Yılmaz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Alev Erkilet, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Ömer Çınar, İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Hasan Kaplan, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Sefa Bulut ve Medeniyetler İttifakı Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Ercüment Asil’in ellerinden diplomalarını aldılar.

Diploma Töreni; Tarih Bölümü Başkanımız Prof. Halil Berktay’ın “Six Poems About Learning” başlıklı Mezuniyet Konuşması ve kep ritüeliyle sona erdi.

Üçüncü Mezuniyet Günleri Kapanış Dersi kaydı:

Üçüncü Mezuniyet Günleri Diploma Töreni kaydı:

Atilla ArkanHalil Berktayİrfan GündüzMezuniyet TöreniNursem Keskin AksayRizky Amallia