Üniversitemiz ile Pakistan Quaid-i Azam Üniversitesi Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

11.11.2020
İbn Haldun Üniversitesi ve Pakistan’ın önde gelen üniversitelerinden biri olan Quaid-i Azam Üniversitesi arasında, 11 Kasım Çarşamba günü online olarak düzenlenen bir tören ile mutabakat anlaşması imzalandı.

Anlaşma, her iki yükseköğretim kurumunun farklı sosyal bilimler alanlarında iş birliği yapmasının yanı sıra ortak araştırma, yayınlar, seminerler ve uzmanlık alan projeleri üzerinde çalışmalar ortaya koymasını kapsıyor. Söz konusu anlaşma ayrıca, COVID-19 salgını sürecinde de nitelikli uluslararası iş birlikleri imkânlarının değerlendirilmesi ve kurulması yönünde çalışmalarına aralıksız devam eden Üniversitemizin tarihinde, online olarak gerçekleştirilen bir törenle imzalanan ilk anlaşma özelliği taşıyor.

Anlaşmaya imza koyan taraflardan Pakistan Quaid-i Azam Üniversitesi yetkilileri ile Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk, düzenlenen online toplantıda süreçten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İş birliği anlaşması ile iki kurum arasında öğrenci değişim programı imkânları ile öğrenci iş birlikleri geliştirilecek.

Ayrıca, araştırmacı değişiminin yanı sıra ortak çalıştay, seminer ve konferanslar ile akademik iş birliği ve her iki üniversite arasındaki bağlar güçlendirilecek. Bunun yanı sıra karşılıklı yürütülecek projeler ve stratejik iş birliği ile her iki üniversitenin mevcut ve gelecek öğrencilerinin azami faydası öngörülüyor.