Üniversitemizde Eğitim-Öğretim Süreci Online Ortamda Başarıyla Devam Ediyor

COVID-19 tedbirleri kapsamında, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), 19 Mart 2020 tarihli toplantısında, yükseköğretim kurumlarının, yetkili kurullarının kararı ile örgün eğitimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde yürüttükleri eğitim ve öğretim faaliyetlerini, niteliği göz önünde tutarak alacakları tedbir ve düzenlemelerle uzaktan öğretim yoluyla sürdürebilmelerine olanak sağlaması üzerine, Üniversitemiz Senatosu da 20 Mart 2020 tarihinde toplanarak 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı ile sınırlı kalmak üzere üniversitemizde örgün eğitimde yürütülen hazırlık programları ile lisans ve lisansüstü programlardaki tüm eğitim-öğretim, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin eş zamanlı ya da eş zamanlı olmayan şekilde uzaktan öğretim yoluyla sürdürmesine karar verdi.

Uzaktan öğretime ilişkin uygulama esaslarının akademisyenlerimizle paylaşıldığı, konuya dair öğrencilerimiz dahil tüm mensuplarımızın iç iletişim kanalları yoluyla sürekli bilgilendirildiği uzaktan öğretim sürecinde Öğrenim Yönetim Sistemi olarak Canvas kullanılacak.

Online dersler, https://canvas.ihu.edu.tr/ web sitesi üzerinden sürdürülecek.

COVID-19Online Eğitim