Ünlü Oyuncu Murat Yıldırım, İbn Haldun Üniversitesi Kış Okulu Öğrencileriyle Buluştu

30.01.2018
SKS tarafından düzenlenen “Kış Okulu” etkinlikleri kapsamında Murat Yıldırım, Türkiye'nin seçkin liselerinden gelen öğrencilerle buluştu.

İbn Haldun Üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat Departmanı (SKS) tarafından düzenlenen “Kış Okulu” etkinlikleri kapsamında “Kim Milyoner Olmak İster?”  yarışmasının sunucusu ve oyuncu Murat Yıldırım, Türkiye'nin seçkin liselerinden gelen öğrencilerle buluştu.

Kış Okulu'nun "Medya ve İletişim" başlıklı programı kapsamında öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Yıldırım, öğrencilik yılları ve kariyerine yönelik merak edilenleri anlattı. Öğrencilere hayata ve olaylara çok yönlü bir perspektiften bakmalarını tavsiye eden Yıldırım, “Derdiniz ünlü olmaksa başarılı olamazsınız ama derdiniz işinizi iyi yapmaksa başarılı olur ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.” diye konuştu.

"Sanatçı toplumdan uzak olmamalı"

Murat Yıldırım, sanatçıların toplumdan uzak olmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Sanatseverler nasıl beğendikleri, takip ettikleri sanatçılara ulaşmaya çalışıyorlarsa, sanatçılar da aynı şekilde topluma yakınlaşmak için çaba sarf etmelidir.” dedi. Yıldırım, sanatçıların icra ettikleri sanat vasıtasıyla topluma güzel eserler bırakma imkânı elde ettiklerini ifade ederek, “Her insan ardından bir iz bırakmak ister zira insan sonsuzluktan geldiği için ruhumuz da devamlılık ister. Bu fıtri bir arzudur. İnşallah ben de topluma güzel ve kalıcı eserler bırakma fırsatına erişirim.” ifadelerini kullandı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Murat Yıldırım, kendisine hediye edilen İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk'ün "Açık Medeniyet" adlı kitabını beğeniyle kabul etti. Yıldırım, sohbetin sonunda öğrenciler ile öz çekim de gerçekleştirdi.

İbn Haldun Üniversitesi Kış Okulu’na katılan lise öğrencileri, yarıyıl tatilinde alanında uzman hocalardan aldıkları dersler ve düzenlenen sosyal etkinlikler sayesinde üniversite deneyimini erkenden yaşama fırsatı elde ediyorlar.