Uzaktan Eğitim-Öğretim Süreçlerimiz, Yeni Kurulan Uygulama ve Araştırma Merkezimizle Daha Etkin ve Verimli Yürütülecek

31.08.2020
Üniversitemiz bünyesinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Üniversitemiz bünyesinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezin yönetmeliği 31 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

COVID-19 salgını nedeniyle kampüslerde yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından geçilen uzaktan eğitim sürecinde Üniversitemizde, COVID-19 sürecinin ülkemizdeki seyri çok önceden öngörülerek hazırlıkları tamamlanan Canvas uzaktan öğretim yönetim sistemi 23 Mart itibariyle ivedilikle uygulanmaya konmuş; eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra, Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen sempozyumlar dahil çeşitli etkinlikler de online ortama taşınmış ve 2019-2020 Akademik Yılı, takvimde herhangi bir sarkmaya mahal verilmeden yüksek bir öğrenci ve akademisyen memnuniyetiyle başarılı bir şekilde tamamlanmıştı.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin resmi olarak faaliyete geçmesiyle tüm bu uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi süreçlerinin daha etkin, verimli ve nitelikli yürütülmesi planlanıyor. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde aynı zamanda uzaktan eğitim için gerekli olan altyapının işletimi ve e-öğrenme temelli ders içeriklerinin oluşturulması noktasında da araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütülecek.