Yeni Kampüs Şantiyemizde Alınan COVID-19 Tedbirleri Hakkında Bilgilendirme

Üniversitemiz kampüslerinde olduğu gibi, Başakşehir’de yapımına devam edilmekte olan İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Şantiyesinde de sürecin en başından itibaren alınan COVID-19 tedbirlerine titizlikle uyuluyor. Yüklenici firma tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, söz konusu COVID-19 tedbirleri kapsamında;

1. Şantiyemizde virüs ile ilgili toplu halde olmayacak şekilde her çalışana bilgilendirme yapılmıştır, muhtelif yerlerde okunaklı şekilde hastalığa ilişkin alınması gereken tedbirlere ilişkin afişler asılmıştır.
  2. Yemekhane alanlarında sosyal mesafeyi koruyacak şekilde sınırlandırma sağlanmış, yemek saatleri tekrar düzenlenerek vardiyalı sisteme geçilmiştir. Halihazırdaki işçi yemekhanesine ek yapılarak mevcut kapasitesi arttırılmıştır.
  3. Toplu kullanım alanlarının tamamı düzenli olarak uzman ekipler tarafından dezenfekte edilmiş ve edilmeye de devam edilmektedir.
  4. Halihazırdaki yatakhanelerin doluluk oranı %75 olmasına karşın bu oranı daha da aşağıya çekmek amacı ile 496 kişilik yeni yatakhane kurulumuna başlanmıştır.
  5. Yemekhanede tüm çatal bıçak tuz vb. ihtiyaçlar tek kullanımlık paket şekilde servis edilmektedir. Her öğünde mevcut 4 kap yemeğe ek olarak, çalışanlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirmek maksadıyla; sabah kahvaltıda süt ve söğüş, öğle yemeğinde portakal-yoğurt ve 110 gr lüks kuruyemiş, akşam yemeğinde de muz-elma – yoğurt takviyesi yapılmıştır, yapılmaya da devam edilmektedir.
  6. Şantiye alanına giriş yapılmadan önce herkesin düzenli olarak ateşi ölçülmekte olup kayıt altına alınmaktadır, ayrıca yatakhanede kalan çalışanların kontrolü için her öğle yemeğinde ateş ölçümüne devam edilmektedir.
  7. Bulaşma olması durumuna karşın temsili tatbikat yapılmış olup şantiye içinde izole bir alan belirlenmiş ve olası vakaya veya şüpheli vakaya karşı hazırlanmıştır.
  8. Şantiyemizde ayrıca bugüne kadar COVID-19 pozitif vakasına rastlanmamıştır.

COVID-19 Tedbirleri