Yeni Kampüsümüzün Yeşil Alan Düzenlemelerinde Sona Gelindi

04.06.2020
Yeni Kampüsümüzün Yeşil Alan Düzenlemelerinde Sona Gelindi

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde taşınmadan önceki son hazırlıklara devam ediliyor. Üniversitemizin yeni kampüsünde yeşil alan, peyzaj ve çevre düzenlemelerinde sona gelindi. Geçtiğimiz haftalarda ağaç dikimi yapılan kampüste, bu hafta itibarıyla başlayan çim serimi işlemlerinde de tamamlanma aşamasına gelindi. Eylül 2020’de açılacak olan yeni kampüsümüzde, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi itibarıyla eğitim-öğretim faaliyetleri de başlamış olacak.

İbn Haldun Üniversitesi Artık Tam Anlamıyla Bir “Kampüs Üniversitesi”

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi Başakşehir’de klasik Türk mimarisi örnek alınarak inşa edildi. En yeni teknolojik imkânlarla donatılan yeni yerleşke ile İHÜ; modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, konforlu yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla tam anlamıyla bir “kampüs üniversitesi” olacak. Yeni kampüsümüz, öğrencilerin ve akademik kadronun hem ders, hem ders dışı tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Bu kapsamda İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde; basketbol ve futbol sahası, tenis kortu ve fitness salonlarının teşkil edildiği spor alanları, etkinlik ve dinlenme alanları, bisiklet yolları ve park alanları, iç ve dış avlular teşkil edilerek nitelikli peyzaj düzenlemeleri yapıldı. İbn Haldun Üniversitesi Küllliyesi’nde yer alan 350 metrekarelik stüdyonun fiziki şartlarına ve teknik detaylarına dair işlemler de tüm hızıyla sürüyor.