Bağış Yönetimi Sertifika Programı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

22.03.2022
Bağış Yönetimi Sertifika Programı Açılış Töreni Gerçekleştirildi
İbn Haldun Üniversitesi, Kızılay, Indiana Üniversitesi ve Lilly Family School of Philanthropy iş birliği ile düzenlenen Bağış Yönetimi Sertifika Programı’nın açılış töreni, 14 Mart Pazartesi günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

“Yeni Ensar’lar Yetiştirme Programı”

Törende bir konuşma yapan Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz, “Bağış Yönetimi” alanında düzenlenen bu programı yeni Ensar’lar yetiştirme programı olarak adlandırdığını belirterek, sevinçlerin paylaşıldıkça büyüdüğünü, sıkıntıların ise paylaşıldıkça küçüldüğünü hatırlattı. Paylaşmaya, dayanışmaya dünden daha çok ihtiyacımız olduğunu ifade eden Prof. Gündüz, bizim medeniyetimizin bizi birbirimizden sorumlu tutan zincirleme bir yardımlaşma anlayışını va’zettiğinin altını çizdi. Dolayısıyla bu toplantının amacı ve muhtevası itibarıyla oldukça anlamlı olduğunu söyleyen Prof. Gündüz, Üniversite olarak bu programa evsahipliği yapıyor olmamızdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş birliği yapılan kurumlara, eğitimcilere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Hayırserverlik ve Yardım Faaliyetlerinde Artık Yeni Modellere İhtiyaç Var”

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan ise Üniversitemizi kısaca tanıtarak başladığı konuşmasında, çevre sorunları, küresel afet ve yıkımlar ile siyasi ve sosyal çalkantılarla mücadele edilen günümüz dünyasında fakirlik, yoksulluk ve kıtlığın dünyanın her tarafında artık yaygın olarak görüldüğünü ifade etti. Tüm bunların hayırseverliği ve Kızılay gibi uluslararası yardım kurumlarının yaptıkları faaliyetleri çok daha önemli hale getirdiğinin altını çizen Prof. Arkan, bu noktada farklı ve daha geniş bakış açıları ile yeni modellere ihtiyaç duyulduğunu, dijital dünya ve yapay zekanın bu alanda daha etkin kullanılması gerektiğini, bu programın da yeni bakış açıları geliştirmede önemli olduğunu sözlerine ekledi. Bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya Üniversite olarak destek vereceğimizi belirten Prof. Arkan, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Yardım Kurumları ve Bağışçılar Arasında Güven Köprüleri Kurulması Önemli”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da yaptığı konuşmada Kızılay olarak böyle bir faaliyeti İbn Haldun Üniversitesi ile iş birliği içinde düzenliyor olmaktan onur duyduklarını belirterek, Kızılay ve yaptıkları faaliyetler hakkında kısaca bilgiler verdi. Konuşmasının devamında yardım kurumları ile bağışçılar arasında güven köprüleri kurulmasının öneminden bahseden Dr. Kınık, bu program kapsamında sunulacak eğitimlerle de görüleceği şekilde hayır faaliyetlerinin yenilikçi çözümlerle daha da geniş kesimlere yayılması gerektiğini ifade etti.

Programda ayrıca etkinlik koordinatörlerinden öğretim üyemiz Dr. Nihat Gümüş, Kızılay Akademi Başkanı Alpaslan Durmuş, Tayyab Yunus ve Shariq Siddiqui da kısa birer konuşma yaparak “Bağış Yönetimi Sertifika Programı”nın amacı, kapsamı ve muhtevası hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Program Hakkında:

“Uluslararası Bağış Yönetimi Sertifikası” Eğitim Programı; Indiana Üniversitesi ve Lilly Family School of Philanthropy, Türk Kızılay ve İbn Haldun Üniversitesi işbirliği ile 14-26 Mart 2022 tarihlerinde Üniversitemizde gerçekleştiriliyor.

Program ile; bağışçılık ve bağış yönetimi konusunda dünyanın sayılı eğitim programlarından birine sahip olan Indiana Üniversitesi’nin tüm dünyada sunduğu en önemli sertifika programı Türkiye merkezli STK ve diğer ilgili paydaşların erişimine sunuluyor.

Detaylı bilgi: https://cfrm.ihu.edu.tr/

Videolar