Cinsel Tacize Karşı Önlem ve İlkeler

İbn Haldun Üniversitesi, tüm üyelerine olumlu bir öğrenme, çalışma ve yaşama ortamı sağlama taahhüdünde bulunurken, cinsel tacize karşı sıfır tolerans politikasını benimsemektedir. Rızaya dayalı olmayan cinsel davranışlara ve şiddete maruz kalmak, sadece bireyin öğrenim ve iş yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve bedensel sağlığını da olumsuz yönde etkileyebilir, travmatik etkilere neden olabilir. Cinsel taciz ve saldırı, sadece bir hak ihlali olmakla kalmayıp, aynı zamanda suç teşkil etmektedir.

Üniversite, cinsel taciz ve saldırının herhangi bir şekilde görmezden gelinmeyeceğini taahhüt etmekte ve bu tür durumlarla karşılaşan veya tanık olan bireyleri gerekli adımları atmaya teşvik etmektedir. Ayrıca, üniversite, cinsel taciz konusunda farkındalık yaratmayı, paydaşlara cinsel tacize karşı alınacak önlemleri ve destek mekanizmalarını sağlamayı, disiplin işlemleri hakkında bilgilendirmeyi ve cinsel taciz vakalarını etkili bir şekilde takip etmeyi taahhüt etmektedir.

Taciz, cinsel taciz, flört şiddeti, ısrarcılık, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet ve bağımlılıklar gibi konular “Üniversite Öğrenci Davranış Usul ve Esasları” içinde yer almaktadır. Davranış Usul ve Esaslarında yer verilen konularla ilgili olarak öğrenciler REDAM’a başvurabilirler. Süreç REDAM tarafından takip edilmektedir.

Öğretim üyeleri veya çalışanlardan taciz, cinsel taciz, flört şiddeti, ısrarcılık, psikolojik şiddet, fiziksel şiddet ve bağımlılıklar gibi konular maruz kalanların ivedilikle Kanuna Uygunluk Komitesi’ne müracaat etmelidir.