Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Sürdürülebilirlik Alanında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

27.04.2023
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile üniversitemiz arasında "İstanbul Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi" projesi için Çerçeve Protokolü imzalandı.

İmzalanan Protokol ile Prensipler ve Yükümlülükler Belirlendi

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin başta katılım bankacılığı araçları olmak üzere finansal ürün çeşitliğinin artırılması, sürdürülebilirlik uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası kuruluşlarla yaptığı iş birliği çalışmaları kapsamında, üniversitemizin sorumluluğunda kurulacak "İstanbul Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi"nin çerçeve protokolü imzalandı.

Merkezin yapısı ve çalışma prensipleri ile tarafların hak ve yükümlülüklerini belirlemek üzere imzalanan protokol, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ile Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Ulusal ve Uluslararası Boyutlarda Araştırma ve Projeler Planlanıyor

Misyonu, katılım esaslı sürdürülebilir finans alanında araştırmalar yapma, bu araştırma çıktılarını yayımlama ve ürün geliştirme olan merkez; başta yeşil finans olmak üzere sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için katılım finans kapsamında faaliyetler yürütmeyi hedefliyor.

İstanbul Sürdürülebilir Kalkınma ve İslami Finans Mükemmeliyet Merkezi, yapacağı iş birlikleriyle ulusal ve uluslararası boyutta ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda, lisansüstü seviyede programlar açmayı planlayan merkez ayrıca, ulusal ve uluslararası boyutlarda seminer, toplantı, çalıştay, konferans, eğitimler düzenleyecek, projeler hazırlayacak ve bu alanda açılan proje çağrılarına cevap verebilecek.

Katılım Esaslı Sürdürülebilir Finans Alanında Ülkemizi Temsil Edecek

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, kurulacak olan merkezin, yapısı itibarıyla dünyadaki sayılı örneklerden birisi olacağını vurgulayarak İstanbul Finans Merkezi Projesi ile katılım finans alanında küresel bir merkez olmayı hedefleyen Türkiye için önemli katkılar sağlayacağını öngördüğünü belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan ise merkezin, dünyada yaşanan ekonomik sorunların çözümünde önemli bir rol oynayacağına vurgu yaparak, imzalanan protokolün hem gelecekle hem de sürdürülebilirlikle bağlantılı olduğu için çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Bu projenin dünyanın ekonomik sorunlarına bir çözüm olmasını temenni ettiğini ifade etti.