Dördüncüsü Üniversitemizde Düzenlenen ISOGOC Etkinliğinde Malezya ve Türkiye İlişkileri Masaya Yatırıldı

24.10.2023
Türkiye ve Malezya'dan akademisyenleri ISOGOC IV Semineri'nde Üniversitemizde ağırladık.

İbn Haldun Üniversitesi ve Malezya Putra Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “ISOGOC IV - 4. Uluslararası Devlet ve Medeniyet Semineri”, 21 Ekim Cumartesi günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye ve Malezya'dan konuyla ilgili çalışmaları bulunan katılımcıların tebliğlerini sunduğu program, “Malezya'da Türk Siyaseti ve Medeniyetinin Manzarası: Ufku Genişletmek” temasıyla düzenlendi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz'ın karşılama konuşmasıyla başlayan konferans, Malezya Putra Üniversitesi temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ortak noktası Türkiye-Malezya arasındaki çalışmaların ve işbirliklerinin artırılması ile bu alanın görünürlük ve bilinirliğine katkı sağlanması gerektiği yönünde oldu. İki ülke arasında çalışmalara destek verilerek artırılması gerektiği de konuşmalarda vurgulandı.

Türkiye'den Doç. Dr. Mehmet Özay ve Malezya'dan Prof. Dr. Zaid Ahmad tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra etkinlikte, 4 yüzyüze ve 4 çevrimiçi olmak üzere yapılan 8 eş zamanlı oturumda alanında uzman 33 konuşmacı bildirilerini sunma ve tartışma imkanı buldu. Seminer oturumlarında sürdürülebilirlikten güvenliğe, tarih ve medeniyetten etnik çalışmalara, kültür-inanç etkileşiminden kamu yönetimine kadar bir çok farklı alana değinildi.

Programın kapanış konuşması Prof. Dr. Khairuddin Aljunied tarafından yapıldı. Hediye ve sertifika takdimlerinin ardından program aile fotoğrafı çekilerek tamamlandı.