Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı Tanıtıldı

15.12.2023
Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı Tanıtıldı
Haydar Aliyev anma toplantısında Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülke vatandaşlarına yönelik ‘Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı’nın tanıtımı da gerçekleştirildi.

Doğumunun yüzüncü, vefatının ise 20. yılı münasebetiyle 12 Aralık Salı günü Haydar Aliyev anma programı düzenlendi. Programda Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programı da tanıtıldı.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu ve İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde Hyatt Center Levent Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermina Mustafayeva’nın yanı sıra, Türk Devletleri Teşkilatı tam ve gözlemci üye devletlerin İstanbul’daki diplomatik misyon şefleri ile Türk Devletleri Teşkilatı temsilcileri de katıldı.

Toplantıda Haydar Aliyev hakkında bir fotoğraf sergisi düzenlenirken, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan da Üniversitemizin Haydar Aliyev adına Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülke vatandaşlarına yönelik Haydar Aliyev Türk Dünyası Burs Programını tanıttı.

Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu Hakkında

Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu kapsamında, Türk Devletler Teşkilatı’nın beş tam üyesi ve üç gözlemci üyesi olan 8 ülkeden birer öğrenci İbn Haldun Üniversitesi’nde lisans veya lisansüstü eğitim almak üzere Üniversitemiz ve Türk Devletleri Teşkilatı tarafından oluşturulacak olan bir komisyon tarafından seçilecek.

Programın temel amacı, Türk Dünyası’nı bir bütün olarak gören, ortak medeniyet ve kültürel geçmişini temel alarak ortak geleceği inşa etme şiarında geleceğin liderlerini ve düşünürlerini yetiştirmek olarak belirlendi.

Üniversitemiz, Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu almaya hak kazanan öğrencilerden öğretim ücreti almayacak ve yurt imkanlarından yararlandıracak. Öğrencilere, öğrenim gördükleri bölümlerde araştırma görevlisi olarak çalışma imkanı da sağlanacak.

Öğrenciler, Türk Devletleri Teşkilatı’na tam üye ya da gözlemci üye devletlerin, Türk Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerinden, sosyal bilimler dallarında eğitim göre başarılı öğrenciler arasından, Üniversitemiz öğrencilerine uygulanan şartları taşıyan, verilen İngilizce eğitimi takip edebilecek, akademik sorumluluklarını yerine getirebilme yeterliliğine sahip öğrenciler arasından seçilecek.