Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı Etkinlikleri Başladı

10.03.2021
Mehmet Âkif ve İstiklâl Marşı Yılı Etkinlikleri Başladı

Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle 2021 yılının “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ilan edilmesiyle birlikte Üniversitemizde de bir dizi kültürel etkinlik planlandı. Üniversitemizde düzenlenen “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” etkinliklerinden ilki Kitâbiyat serisi kapsamında gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün konuk olduğu programda “Âkif’in Meâli” konusu üzerine konuşuldu. İbn Haldun Üniversitesi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Savaş Cihangir Tali’nin yönettiği programda Âkif’in Meâlini yayına hazırlayan ekibin de başında olan Prof. Dr. Recep Şentürk, İstiklâl şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un yazdığı Kur’an-ı Kerim meâlinin uzun yıllar sonra keşfedilmesi, yayına hazırlanıp basılması ile ilgili süreci ve konuyla alakalı merak edilenleri anlattı.

İstanbul’u Keşfediyoruz’da “Mehmet Âkif’in İstanbulu” konuşuldu

Sanat Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Gezi Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen ve Tarihçi-Yazar Dursun Gürlek ile İstanbul’un tarihini, kültürünü ve sanatını merkeze alan sohbetlerin gerçekleştirildiği İstanbul’u Keşfediyoruz serisinde “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı”na özel “Mehmet Âkif’in İstanbulu” başlıklı bir program düzenlendi. Mehmet Âkif Ersoy’un İstanbul’da geçen hayatına dair ayrıntıların konuşulduğu programda Ersoy’un Safahat isimli eserine ve oradaki şiirlerde anlatılan İstanbul’dan izlere değinildi. İstanbul’u Keşfediyoruz serisinin önümüzdeki haftalardaki programlarında da Mehmet Âkif Ersoy ile ilgili konular ele alınmaya devam edilecek.

Üniversitemizde “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ile alakalı planlanan etkinlikler sene boyunca devam edecek.

Videolar