Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri Üniversitemizi Ziyaret Etti

27.01.2023
Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri Üniversitemizi Ziyaret Etti
“Kudüs Meselesi Üzerine Uluslararası Akademisyenler Forumu” için Türkiye’ye gelen Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri‘nin İstanbul’daki ilk durağı İbn Haldun Üniversitesi oldu.

25 Ocak Çarşamba günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde gerçekleşen ziyarette Şeyh İkrime Sabri, Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan ile bir araya geldi. Forum yöneticileri de Şeyh İkrime Sabri’ye ziyaret sırasında eşlik etti.

Ziyaret sırasında Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’ye Üniversitemiz hakkında bilgi verildi. Kudüs Üniversitesi’yle iş birliği konuları masaya yatırıldı. Bu konuya ilişkin çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Şeyh İkrime Sabri’nin de Mescid-i Aksa ve Kudüs’te yaşanan son gelişmelere ilişkin bilgi verdiği ziyaret sonunda Prof. Dr. İrfan Gündüz ve Prof. Dr. Atilla Arkan, Şeyh İkrime Sabri’ye Ayasofya’nın kapı tokmağının maketini hediye etti. Ayrıca İbn Haldun Üniversitesi Yayınları tarafından basılan Gayetu'l-Emani fi Tefsiri'l-Kelami' r- Rabbani, Ramûzü't-Tahrîr ve't-Tefsìr ve Kitabu Tehzibü'l-Esrar eserleri de hediye edildi.