Öğrencilerimiz Üniversiteler Arası Münazara Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

31.12.2021
Öğrencilerimiz Üniversiteler Arası Münazara Yarışmasında Türkiye 2.’si Oldu

İbn Haldun Üniversitesi Arapça münazara takımımız, Qatar Debate ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi işbirliğinde 20-28 Aralık tarihlerinde düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Arapça Münazara Yarışması’nda 20 üniversite arasında yapılan eleme maçlarında nâmağlup bir şekilde finale ulaştı. Finalde ikinci olan takımımız, Mart-2022’de Katar'da düzenlenecek olan Uluslararası Arapça Münazara Yarışması’na katılmaya hak kazandı. Ayrıca turnuvanın "En İyi Münazırlar" kategorisinde 1. olan İslami İlimler Bölümü öğrencilerimizden Yılmaz Acar ve 2. olan İslami İlimler Bölümü öğrencilerimizden Muhammed Salih Yıldız, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan tarafından ödüllerini aldılar. Turnuvanın "Anadili Arapça Olan En İyi Münazırlar" kategorisinde de Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerinden Abdurrahman Khaled 4. oldu. Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.