Pakistan Allame İkbal Açık Üniversitesi Heyeti, İş Birliği Konularını Görüşmek Üzere Üniversitemizi Ziyaret Etti

24.09.2022
Allama İqbal Açık Üniversitesi heyetleri, İslami finans alanındaki ortak lisans programları, sertifika programları ve eğitim programlarında olası iş birliği konularını görüşmek üzere üniversitemizi ziyaret etti.

İbn Haldun Üniversitesi ile Pakistan'ın en büyük ve dünyanın ikinci en büyük üniversitesi olan Allama İqbal Açık Üniversitesi (AIOU) heyetleri, İslami finans alanındaki ortak lisans programları, sertifika programları ve eğitim programlarında olası iş birliği konularını görüşmek üzere 22 Eylül Perşembe günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi’nde bir araya geldi. Toplantı, iki üniversite arasında 2 Mart 2022'de düzenlenen protokol imza töreninin ardından mevcut ikili bağları güçlendirmek için yapıldı.

Toplantıya, AIOU Arapça ve İslami Çalışmalar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Shah Mohyuddin Hashmi, AIOU Akademik Planlama ve Ders Müfredatı Direktörü ve Uluslararası İşbirliği ve Değişim Ofisi Direktörü Dr. Zahid Majeed ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Rasim Özcan, İşletme Bölümü öğretim üyemiz Dr. Nihat Gümüş, İktisat Bölümü öğretim üyemiz Dr. Asad ul Islam Khan ve Dr. Waqar Badshah ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanımız Enes Yalman katıldı.

1,2 milyondan fazla öğrencisi olan Allame İkbal Açık Üniversitesi, lisanstan doktora derecesine kadar 150’den fazla program sunuyor. Ayrıca, üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Eğitim/Öğretmen Yetiştirme Fakültesi, Arapça ve İslami İlimler Fakültesi ve Fen Bilimleri Fakültesi olmak üzere dört fakültesinde 2500’ün üzerinde ders yer alıyor.