Siyaset ve Ahlak Klasikleri Projesinde İmzalar Atıldı

06.08.2018
Siyaset ve Ahlak Klasikleri Projesinde İmzalar Atıldı

İbn Haldun Üniversitesi, Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla, İslam siyaset düşüncesi literatürüne ait 100 önemli eserin günümüz Türkçesine tercüme edilmesi için çalışmalara başladı.

Siyaset ve Ahlak Klasikleri" isimli projenin tanıtım törenine Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Recep Şentürk ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile çok sayıda davetli katıldı. 4 yıl sürmesi planlanan Siyaset ve Ahlak Klasikleri Projesi’nde, 100 adet siyasetname kitabının önce tercümesi, ardından da yayımı yapılacak.  Projenin Danışma Kurulu'nda İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Prof. Dr. Tahsin Görgün yer alıyor. Çalışmalar İbn Haldun Üniversitesi Yayınları’nın gözetiminde yürütülecek.

“İbn Haldun Üniversitesi Yayınları İnşallah Daha Nice Hizmeti İlgilileriyle Buluşturacak”

Törende İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, "Bu çalışmada emeği geçen Esenler Belediyesi ve Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. İbn Haldun Üniversitesi Yayınları inşallah daha nice hizmeti ilgilileriyle buluşturacak. Emeği geçen yayınevi müdürü Savaş Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Üniversitemizin ‘Gelenekli Yenilikçilik’ Düşüncesine Uygun Düşen Bir Proje

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk de törende yaptığı konuşmada böyle bir projenin hayalini uzun süredir kurduğunu belirterek şunları söyledi: “Üniversitede Mukayeseli Siyaset Düşüncesi dersi veriyorum. Bu derslerde çektiğimiz en büyük sıkıntı, İslam ve Türk siyaset düşüncesine dair kaynakların olmaması. Bir kısmı basılmış ama mevcut değil. Bir kısmı hiç basılmamış, bir kısmı gençlerin hiç anlamayacağı dilde basılmış. Ancak Batı siyaset düşüncesi söz konusu olduğunda kaynaklar son derece kolay bir şekilde basılmış ve öğrenciler de bunları çok iyi anlıyor. Bu yüzden biz eğitimde çok ciddi sıkıntı çekiyorduk. Bu anlamda bu proje Üniversitemizin ‘gelenekli yenilikçilik’ düşüncesine uygun düşen bir proje. İnşallah siyaset düşüncesi geleneğimizden istifade ile bu konuda ne gibi yeni şeyler söyleyebiliriz arayışı içinde olacağız" ifadelerini kullandı.

"Kültürümüzde Bir Boşluğu Dolduracağız"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise, “Kültürümüzde siyasetnameler çok önemli yer tutuyor. Bunların günümüz Türkçesine çevrilip kültürümüze armağan edilmesi toplumumuza ve gençlerimize ciddi kaynak oluşturacak; o yüzden çok heyecanlıyız. İbn Haldun Üniversitesi ile yapacağımız bu çalışmalar 4 yıl sürecek. Çalışmalar tamamlandığında kültürümüzde bir boşluğu dolduracağız ve bu eserler ilim dünyamıza bir katkı sağlayacak. Geçmişten geleceğe ışık tutan bu siyasetnamelerin bugün takip ediliyor olması aslında bizim milli idrakimizde çok önemli bir noktayı oluşturacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından “Siyaset ve Ahlak Klasikleri" projesinin imza töreni yapıldı.