Tasarruf Finansman Sistemi Çalıştayı’nın İlki Üniversitemizde Gerçekleştirildi

24.10.2023
Tasarruf Finansman Sistemi Çalıştayı’nın İlki Üniversitemizde Gerçekleştirildi
Türkiye'nin finans sektöründe önemli bir dönüşümü ele alan Tasarruf Finansman Sistemi çalıştaylarının ilki sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz ve Finansal Kurumlar Birliği (FKB) ile üye kurumlarla iş birliği kapsamında Tasarruf Finansman Sistemi Çalıştayı’nın ilki, “Sektörle İlgili Durumun Değerlendirilmesi” teması adı altında 20 Ekim Cuma günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

“Finans Açısından Bu Denli Önemli Bir Çalıştaya Ev Sahipliği Yapmaktan Mutluluk Duyuyoruz”

Çalıştay başlangıcında selamlama konuşmalarını yapan Rektörümüz Prof. Atilla Arkan, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin bir araya gelerek böyle bir çalıştayı gerçekleştirilmesinden ve İbn Haldun Üniversitesi’nin bu çalıştaya ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Çalıştayda sektör paydaşları ve Üniversitemizden alanında uzman akademisyenler bir araya gelerek Tasarruf Finansman sisteminin mevcut durumu, geçmişi ve geleceği üzerine müzakerelerde bulundu. Türkiye'nin finans sektöründe önemli bir dönüşümü ele alan Çalıştay'da, Tasarruf Finansman Sistemi’nin geleceği, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, mevzuat düzenlemeleri, iletişim ve medya ilişkileri geliştirilmesi, literatür oluşturulması ve sistemin geliştirilmesi gibi kilit konular ele alındı.

Akademisyenler tarafından, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Atilla Arkan başkanlığında yürütülen çalıştaya, rektör yardımcılarımız ve çeşitli bölümlerden akademisyenlerimiz katılım sağladılar.

Sektör katılımcılarını dinleyen akademisyenler, sektörün karşılaştığı problemler ve geleceği hakkında görüşlerini ve önerilerini paylaşarak müzakerelerde bulundular.

Çalıştay’dan elde edilen sonuçlara göre finans sektörü, daha etkili, yenilikçi ve kapsayıcı hale getirilme yolunda önemli adımlar atmaya devam etmekte olduğu ve Tasarruf Finansman sisteminin de finans sektörünün gelişimine katkı sunabileceği anlaşıldı. İbn Haldun Üniversitesi de reel sektörle iş birliği misyonunu önemseyerek, akademi ve sektör paydaşlarını bir araya getirme çalışmalarına devam edeceğini gösteriyor.

Çalıştaya sektörden Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, İmece Tasarruf Finansman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Soylu, Fuzul Tasarruf Finansman A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Akbal, Eminevim Tasarruf Finansman A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Mutlu Çalışkan, Fuzul Tasarruf Finansman A.Ş. Genel Müdürü Sait Aytaç, Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özcan, Sinpaş Tasarruf Finansman A.Ş. Genel Müdürü Merve Onarlı ve Birevim Tasarruf Finansman A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kenan Sevinç katıldı.