TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri’nde Merhum Hocamız Ş. Teoman Duralı’ya Hizmet Ödülü Verildi

29.12.2022
TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nde merhum Hocamız Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı da TÜBİTAK Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 28 Aralık Çarşamba günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törende 2017 yılından vefatına kadar Üniversitemiz kadrosunda görev yapan merhum Hocamız Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı da TÜBİTAK Hizmet Ödülü’ne değer görüldü.

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan’ın da hazır bulunduğu törende merhum Duralı adına ödülü, oğlu Deniz Duralı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

Üniversitemiz Senatosu tarafından ödüllere aday gösterilen merhum Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı; bilim insanı yetiştirmesi, felsefe bilim dalının kurumsallaşmasında ve Türkiye’deki bilimsel atılımların gerçekleşmesinde önemli rol oynaması nedeniyle “Hizmet Ödülü”ne değer görüldü.