Üniversitemiz 'Dijital Sosyal Bilimler Alanında Uzmanlaşan Üniversite' Olarak Seçildi

03.05.2023
YÖK’ün "Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi" kapsamında, desteklenmeye hak kazanan 15 bilim alanındaki 25 üniversiteden biri olan Üniversitemiz “Dijital Sosyal Bilimler alanında Uzmanlaşan Üniversite" olarak seçildi.

“Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi” belirli bir bilim alanındaki uzmanlıklarıyla öne çıkmış bölüm ve programların bulunduğu üniversitelerdeki bölüm ve programların; yükseköğretim ekosistemi tarafından desteklenmesi, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel çıktıların artırılması amacıyla başlatıldı.

43 devlet üniversitesi ile 78 vakıf üniversitesinin değerlendirmeye alındığı projede, yapılan değerlendirmeler sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından 15 bilim alanında, 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programına “öncelikli alan” misyonu verilmesi kararlaştırıldı.

Seçilen 25 üniversiteden biri olan Üniversitemiz ise “Dijital Sosyal Bilimler alanında Uzmanlaşan Üniversite" olarak seçildi.