Üniversitemiz İle Mogadişu Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

28.02.2024
Üniversitemiz İle Mogadişu Üniversitesi Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı
İki üniversite, uluslararası değişim programları ve ortak projeler gibi çeşitli alanlarda iş birliğine gitme kararı aldı.

Somali’nin önde gelen üniversitelerinden olan Mogadişu Üniversitesi’nden Rektör Dr. İbrahim Mohamed Mursal liderliğindeki bir heyet, Üniversitemizin Başakşehir’deki külliyesinde Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan’ı ziyaret etti. İki üniversite arasındaki muhtemel iş birliği alanlarının değerlendirildiği görüşmenin ardından bir mutabakat zaptı imzalandı.

İmzalanan belgeye göre öğrenci değişimi ile öğrenciler arasında ortak projeler ve çalışmalar gerçekleştirilmesinin yanı sıra iki üniversitenin akademisyenlerinin ortak bilimsel çalışmalar yapması ve akademisyen değişimi yoluyla akademik gelişime katkıda bulunulması hedefleniyor. Ayrıca kurulacak ortak akademik komisyonlar aracılığıyla karşılıklı akademik bilgi birikiminin artırılması öngörülüyor.