VII. Uluslararası Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu Üniversitemizin Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

16.05.2022

İbn Haldun Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen VII. Uluslararası Maneviyat Psikolojisi Sempozyumu, 14-15 Mayıs Cumartesi-Pazar günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

“Manevi Danışmanlık Disiplinin Güçlenmesi ve İçeriğinin Zenginleştirilmesi Gerekiyor”

Ülkemizden ve dünyadan alanında uzman birçok katılımcının tebliğ sunduğu sempozyumun açılışında Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan, böylesi anlamlı bir sempozyuma ev sahipliği yaptıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bugün gelinen noktada değişimin hızının inanılmaz boyutlara geldiğini, bunun birtakım kolaylıklarının yanında bazı zorlukları da beraberinde getirdiğini söyleyen Prof. Arkan, tarihi oldukça geriye gitmesine rağmen manevi danışmanlığın da bir literatür olarak kabul edilmesinin ancak son 20 yılda gerçekleştiğini ifade etti.

Bir disiplin olarak manevi danışmanlık eğitimi alan kişilerin, modern hayatın getirdiği ihtiyaçlara göre yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi gerektiğini belirten Prof. Arkan, bunun için de manevi danışmanlık eğitimlerinde bu ihtiyaçlara cevap verecek bir müfredatta uzlaşılması gereğinin altını çizdi. Yaşanan değişimin tüm boyutlarıyla anlaşılmasının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Arkan, manevi danışmanlık alanında yedincisi düzenlenen ve ilerleyen dönemlerde devam etmesi planlanan bu sempozyum ve benzeri faaliyetlerle bu alanın güçlenmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi temennisiyle konuşmalarına son verdi.

Sempozyumda 6 Oturumda 24 Tebliğ Sunuldu

Açılış töreninde Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Atak ve MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul’un konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

İki gün süren ve 6 oturumda toplam 24 tebliğin sunulduğu program, kurumsal Youtube kanalımızdan da canlı yayınlandı.

Sempozyum açılış töreni ve oturumlarını ekteki Youtube oynatma listesinde takip edebilirsiniz.

Videolar