
YETEV Okulları ve İbn Haldun Üniversitesi İş Birliğinde Montessori Eğitimi

İbn Haldun Üniversitesi -YETEV iş birliği kapsamında; YETEV Okulları Genel Müdürü Hayati Oktay, Program ve Yayın Geliştirme Müdürü Neriman Tekeli Hayıroğlu, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Müdürü Caner Ömer Tuncer; 6 Mart Perşembe günü Üniversitemizi ziyaret etti. YETEV heyetini, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan Erkan Akgün ile fakültemizin öğretim üyeleri karşıladı. YETEV heyeti, ziyaret kapsamında, Eğitim Bilimleri Fakültemizde “EDU 444 Montessori Education” dersini vermekte olan Öğr. Gör. Zehra Yıldırım ve öğrencilerimizle bir araya geldi.
Montessori eğitiminde uluslararası akreditasyona sahip YETEV Okulları ile gerçekleştirilen bu iş birliği sayesinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı öğrencilerimiz; çocukları tanımanın ve öğrenme-öğretme süreçlerinin doğasına yönelik kuramsal bilgileri edinmenin yanında, doğrudan deneyim kazanma fırsatını elde ediyor. Bu iş birliği kapsamında; yüksek lisans ve doktora sahibi, deneyimli YETEV öğretmenlerinin Üniversitemizde ders vermesi, derslerin sertifikalandırılması, okul ziyaretleri, öğrencilerimizin eğitim süreçlerinin bir dönemini YETEV okullarında geçirmesi, bazı fakülte derslerinin okulda işlenmesi, öğretim üyelerimizin öğretmenlerimize akademik mentorluk desteği sağlaması, bilimsel araştırmalar ve AR-GE faaliyetlerinin ortak yürütülmesi hedefleniyor.
Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, öğretim üyelerimiz ve alana katkı açısından iş birliğimizin güzel sonuçlarını paylaşmayı heyecanla bekliyoruz.
İlgili İçerikler


2026-2027 Akademik Yılı Açılış Törenimiz Geniş Bir Katılımla Gerçekleştirildi

İbn Haldun Üniversitesi ile Türkiye Uluslararası İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Arasında Akademik ve Eğitim İş Birliği Mutabakat Zaptı İmzalandı

Üniversitemizde “Dumansız Kampüs” Uygulaması Hayata Geçti

Akademisyenlerimiz 2026 Yılı İstişare ve Değerlendirme Kampında Bir Araya Geldi

Üniversitemiz ve Türk Telekom Arasında Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

İdari Personelimiz 2026 Yılı İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda Buluştu

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitimde Bir Çekim Merkezi: Lisansüstü Programlarımıza Başvurular %63 Oranında Arttı

“Dünya Müslüman Alimler Birliği Akademisyen Kampı” Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başladı






