YKS Yaz Okulu Kapanış Programı Gerçekleştirildi

26.08.2022
YKS Yaz Okulu Kapanış Programı Gerçekleştirildi

İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden 80 lise son sınıf öğrencisinin katıldığı YKS Yaz Okulu, 25 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona erdi.

Katılımcı öğrencilerin 6 hafta boyunca Üniversitemizde ağırlandığı ve yoğun bir YKS hazırlık sürecinin yanı sıra çeşitli seminerler ve sosyal aktivitelerle nitelikli bir üniversite ve kampüs deneyimi de yaşadıkları Yaz Okulu’nun kapanış töreninde öğrenciler katılım belgelerini Rektörümüz Prof. Atilla Arkan’ın elinden aldılar.

“Geleceğe Hazırlık Yapıyoruz”

Törende yaptığı konuşmada her başarının muhakkak bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu belirten Prof. Arkan, bu güzel programın da başarıyla sona ermesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Üniversitemizin yaptığı çalışmalarla geleceğe hazırlık yaptığını, tevarüs ettiğimiz birikimle değişimi anlamaya ve değişimin hızının getirdiği sorunlara çözüm önerileri geliştirdiğini ve eğitim-öğretim programlarını bu amaç doğrultusunda şekillendirdiğini ifade eden Prof. Arkan, bu noktada beceri ve yetkinlik kazandırma ve geliştirme odaklı eğitim anlayışına dikkat çekti.

YKS Yaz Okulu’nda ülkemizin birçok farklı şehrinden gelen öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurduklarını, ilişki ve iletişim yönetimi becerilerinin yanı sıra sosyal becerilerini de geliştirdiklerinin altını çizen Prof. Arkan, girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda gençlere başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

“Amacımız Üniversitemizde Bir Aile Ortamı ve Konforu Sunarak Farkındalık Yaratmaktı”

YKS Yaz Okulu Koordinatörü Kemal Sarı da programda yaptığı konuşmada gençlerle tanışmaktan ve Üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendileriyle iletişimlerinin devam edeceğini belirtti. Programı oluştururken amaçlarının lise öğrencilerine Üniversitemizde bir aile ortamı ve konforu sunarak farkındalık yaratmak ve onlara iyi bir fırsat sunmak olduğunu söyleyen Sarı, bu çalışmalarının meyvelerini yapılan deneme sınavlarında gençlerin başarı çıtalarını yükselterek aldıklarını ifade etti. Kemal Sarı, “burda yaptığınız çalışmayı bir başlangıç olarak görüp üstüne koyarak ilerlemenizi bekliyor, sizlere başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YKS Yaz Okulu Hakkında

Lise son sınıf öğrencilerini üniversite giriş sınavlarına hazırlamak amacıyla yoğun eğitim ve aktivitelerin sunulduğu YKS Yaz Okulu’nda alanında uzman eğitimciler 6 hafta boyunca eğitimler verdi. Program kapsamında gezi, piknik, motivasyon seminerleri gibi çeşitli aktiviteler de gerçekleştirildi.