Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

YTB Dijital Kültür Elçileri Buluşması Gerçekleştirildi

13.02.2026
YTB Dijital Kültür Elçileri Buluşması Gerçekleştirildi
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Dijital Kültür Elçileri Buluşması başlıklı dört günlük etkinlik programı, İbn Haldun Üniversitesi ev sahipliğiyle gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi ev sahipliğinde, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bünyesinde Dijital Kültür Elçileri Buluşması başlıklı dört günlük etkinlik programı 8-11 Şubat 2026 tarihlerinde gerçekleştirildi. 40 öğrenci, 10 Türkiye mezunu, medya temsilcileri ve eğitmenlerin katıldığı dört günlük program süresince söyleşiler, paneller, geziler, atölyeler, etkinlikler ve grup çalışmaları gibi çeşitli faaliyetler yürütüldü.

9 Şubat Pazartesi günü İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekilimiz Necmeddin Bilal Erdoğan, Rektörümüz Atilla Arkan ve YTB Başkanı Abdulhadi Turus’un teşrifleriyle gerçekleştirilen “Türkiye’nin Uluslararası Eğitim Vizyonu” paneli ile programın açılışı gerçekleştirildi. Panelde Türkiye’nin Uluslararası Eğitim Vizyonu, YTB tarafından sağlanan yabancı öğrenci eğitim bursları ve eğitimde fırsat eşitliği gibi konular konuşuldu.

“Türkiye, Türkiye’den İbaret Değil”

Necmeddin Bilal Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin uluslararası öğrenci politikasının milletimizin kapsamlı hoşgörü anlayışı etrafında şekillendiğini belirtti. Konuşmasında “Türkiye, Türkiye’den ibaret değil.” ifadesine yer veren Erdoğan, ülkemizin yıllar içinde kat ettiği ekonomik büyümenin ve benimsediği ahlak merkezli siyaset anlayışının, çevre ülkelerdeki etkinliğimizi güçlendirdiğini dile getirdi. Türkiye’nin hâkim dünya düzenine meydan okuduğunu ifade eden Necmeddin Bilal Erdoğan, Türkiye’nin gönül coğrafyamıza desteğinin, toplumları kendi başına ayağa kalkabilir hale getirmeyi hedefler nitelikte olduğunu söyledi. 

İbn Haldun Üniversitesi Bir Vizyon Üniversitesi

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan da İbn Haldun Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilerin ağırlanması ve eğitim alması için geniş imkanlara sahip olduğunu ifade etti. Üniversite olarak dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğimizi belirten Prof. Arkan, günümüzde eğitimin yalnız kampüste değil, hayatın tümüne yayılmış biçimde gerçekleştiği tespitinde bulundu. Kendisi de akademik kariyerinde üç farklı ülkede bulunmuş biri olarak Prof. Arkan, uluslararası öğrenci olma deneyiminin insana büyük bir zenginlik kattığını ifade etti.  

“Burslularımız Türkiye’nin Fahrî Elçileri”

YTB Başkanı Abdulhadi Turus ise konuşmasında YTB’nin Uluslararası Eğitim Bursu’ndan yararlanan öğrencilerle, burada geçirdikleri eğitim süresince gönül bağı kurulduğunu ve mezuniyet sonrasında da bu bağ ve iletişimin kesilmediğini ifade etti. Turus, Türkiye’yi daha yakından ve çok boyutlu tanıma fırsatı bulan her öğrencinin, ülkesine döndüğünde Türkiye’yi daha tutarlı ve bilinçli anlattığını ve adeta ülkemizin fahrî elçileri mahiyetiyle birer temsilci rolü üstlendiğini belirtti.

Dijital Kültür Elçileri Alanın Uzmanlarıyla da Bir Araya Geldi

Atölyeler, medya profesyonelleriyle buluşmalar ve grup projelerinin de yapıldığı programda saha gezileri kapsamında Albayrak Medya ziyaret edildikten sonra GZT Yayın Yönetmeni Doğukan Gezer ile söyleşi düzenlendi. Kültürel ziyaretlerle eş zamanlı olarak içerik üretimi gerçekleştirildi ve ardından İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye yerleşkesine geçildi. Süleymaniye yerleşkemizde Dijital Yayıncı İsmail Halis’in katılımıyla “Kaliteli, Etik ve Etkili Dijital İçerik Üretimi Paneli” gerçekleştirildi. Programın son gününde Belgesel ve AI Film Yapımcısı Eren Özkaradeniz ile Yapay Zekâ ile İçerik Üretimi atölyesi için bir araya gelindi. Focus+ Medya CEO’su Ahmed Yusuf, üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Enis Doko ve Dr. Yasmin Aldamen, TRT Akademi Dijital Ekip Sorumlusu Ceyda Safçı ve Dijital İçerik Üreticisi Joel Moriasi’nin katılımlarıyla “Türkiye Mezunları Vizyon Paneli” için toplanıldı.

Panelin ardından grupların hazırladıkları videolar izlendi. Ödül töreni ve sertifika teslimi ile program sona erdi.

Fotoğraflar