18 Programımız FIBAA Tarafından Uluslararası Akreditasyona Hak Kazandı

08.03.2024
18 Programımız FIBAA Tarafından Uluslararası Akreditasyona Hak Kazandı
İbn Haldun Üniversitesi olarak, eğitim kalitesini uluslararası bir düzeye taşıma hedefiyle girmiş olduğumuz FIBAA akreditasyon süreci başarıyla tamamlandı.

Eylül 2022 tarihi itibariyle başlayan FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation) süreci sonucunda toplamda başvurduğumuz 18 lisans ve lisansüstü programımız, 2029 Mart ayına kadar FIBAA’ya akredite oldu. Akreditasyona hak kazanan programlarımız aşağıdaki gibidir:

• İşletme Lisans Programı
  • İşletme Yüksek Lisans (İngilizce) Programı
  • İşletme Yüksek Lisans (Türkçe) Programı
  • Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı
  • Büyük Veri ve İş Analitiği Yüksek Lisans Programı
  • İşletme Doktora Programı
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı
  • Psikoloji Lisans Programı
  • Felsefe Lisans Programı
  • Sosyoloji Lisans Programı
  • Karşılaştırmalı Edebiyat Lisans Programı
  • Tarih Lisans Programı
  • İslami İlimler Lisans Programı
  • Yeni Medya ve İletişim Lisans Programı
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programı
  • Hukuk Lisans Programı
  • İktisat Lisans Programı
  • Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı

2022 yılında başlayan süreç içerisinde FIBAA ekibi, Kasım 2023’te iki ayrı saha ziyareti gerçekleştirdi. İlk ziyaret 8-9 Kasım’da, ikinci ziyaret ise 27-28 Kasım’da yapıldı.

FIBAA Akreditasyonu Hakkında

FIBAA akreditasyonu, bir üniversitenin eğitim kalitesini uluslararası düzeyde onaylayan prestijli bir belgedir. Dahası, akreditasyon bu kalitenin sürekli olarak gözlemlenmesini sağlayan bir sistem olup, bir üniversitenin eğitim programlarının, öğretim üyelerinin ve altyapısının belirli standartları karşıladığını gösterir. Bu, öğrencilere ve işverenlere, mezunların belirli bir bilgi ve beceri seviyesine sahip olduğunu garanti eder. FIBAA akreditasyonu böylece, bir üniversitenin eğitimdeki kalitesini ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygunluğunu kanıtlar.

İbn Haldun Üniversitesi olarak FIBAA akreditasyonunu almamız, üniversitenin eğitim kalitesini taahhüt ettiğimiz ve bu kaliteyi sürekli olarak geliştirmeye devam ettiğimizin bir göstergesi olup bu başarı, üniversitemizim öğrencilerine sunduğu eğitim kalitesini uluslararası düzeyde onaylıyor ve İbn Haldun Üniversitesi’ni global eğitim sahnesinde daha da güçlendiriyor.

Gelişime Yönelik Odağımız ve Uluslararası Standartlarda Eğitim Taahhüdümüz Tescillendi

Rektörümüz Prof. Atilla Arkan, FIBAA akreditasyonu hakkındaki ilk açıklamasında kalitenin ve akreditasyonun önemine vurgu yaparak üniversitemizin akreditasyon almasının eğitim kalitesine verdiğimiz önemi ve sürekli olarak gelişmeye odaklandığımızı gösterdiğini ve bu akreditasyonun öğrencilerimize uluslararası standartlarda bir eğitim sunma taahhüdümüzü desteklediğini ifade etti. Prof. Arkan, FIBAA akreditasyonunun öğrencilere ve velilere güvenilir bir eğitim kurumu seçme imkânı da sunduğunu belirtti.

Bu açıdan FIBAA akreditasyonunun önemi, bir üniversitenin eğitim kalitesini uluslararası standartlarda belgelemesi ve sürekli olarak iyileştirmeye açık olmasıdır. Bu akreditasyon, üniversitenin eğitim kalitesini arttırmasına ve uluslararası alanda daha fazla tanınmasına yardımcı olacak.

İbn Haldun Üniversitesi, FIBAA akreditasyonu ile kalitesini bir kez daha tescilledi.