Çocuk Edebiyatı Öğrenci Sempozyumlarının İkincisi Öğrencilerimizin Katkılarıyla Gerçekleştirildi

21.03.2022

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenen II. Çocuk Edebiyatı Sempozyumu, 20 Mart Cumartesi günü online olarak gerçekleştirildi. Tamamen öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu ve tebliğleriyle katkı verdiği sempozyum, kurumsal Youtube kanalımızdan da (https://www.youtube.com/ibnhalduni) canlı yayınlandı.

Sempozyumun açılışında selamlama konuşmalarını yapan öğretim üyemiz Dr. Melike Günyüz, bölüm olarak dünya çocuk edebiyatını yakından takip ettiklerini; bu bağlamda tematik okumalar, yazarlar, dönemler ve türler arasında karşılaştırmalı okumalar yaptıklarını söyledi. Çocuk edebiyatı türünün dinamikleri açısından da yayıncılık sektörünü yakından takip ettiklerini ekleyen Günyüz, bu yıl ikincisini düzenledikleri bu sempozyumla da hem geleceğin akademisyenlerine alan açmak hem de kendilerini ifade etmeleri için bir fırsat sunmak adına gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Karşılatırmalı Edebiyat Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nagihan Haliloğlu da “çocuk edebiyatı” alanının bölümün kuvvetli alanlarından biri olduğunu ifade ederek, sempzoyum oturumlarında da görülebileceği gibi öğrencilerimizin türler arasında, milletler arasında edebiyat alanında karşılaştırmalar yapmayı öğrendiklerini söyledi. Her sene öğrencilerin aldıkları dersler üzerine inşa ettikleri bu sunumları dinlemenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Haliloğlu, ilerde bu sempozyumların yurt içinden ve yurt dışından başka üniversitelerden öğrencilere de açılabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından ard arda iki oturum şeklinde yapılan sempozyumda; Fatma Asude Akın, Şevval Naz İlik, Sedefnur Sarıkaya, Ayşenur Süme, Ani Setya Pertiwi, Fatou Jobe ve Fatih Cihan Zent birer tebliğ sundu.

Videolar