İbn Haldun Üniversitesi Heyeti Meksika’da Temaslarda Bulundu

29.04.2024
İbn Haldun Üniversitesi Heyeti Meksika’da Temaslarda Bulundu
İbn Haldun Üniversitesi heyeti, Meksika’ya gerçekleştirdiği ziyarette çeşitli kurumlarla iş birliği zemini geliştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan ve beraberindeki İbn Haldun Üniversitesi heyeti, eğitim alanında iş birlikleri kurmak ve ilişkileri güçlendirmek amacıyla Meksika’ya kapsamlı bir çalışma ziyaretinde bulundu.

Heyet, Meksika’da 16-22 Nisan 2024 tarihlerinde bir dizi verimli toplantı gerçekleştirerek Meksika’nın eğitim sektöründeki önde gelen kuruluşlarla iş birliği zemini geliştirdi. Ziyaret edilen önemli eğitim kurumları arasında Meksika Üniversitesi (El Colegio de México), Panamericana Üniversitesi (Universidad Panamericana) ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (Universidad Nacional Autónoma de México) yer aldı. Anılan ziyaretler sırasında akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri ve fakülte gelişim programları gibi potansiyel iş birliği alanları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyet ayrıca Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, TİKA Meksika Ofisi Direktörü Fatih Abdi Çetin ve Yunus Emre Enstitüsü Meksika Koordinatörü Salih Gültekin’le de bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde Türkiye ile Meksika arasında özellikle yüksek öğrenim alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra kültürel anlayışın artırılması, akademik değişim programlarının ve uzun vadeli ortaklıkların geliştirilmesi üzerinde duruldu.

Ziyaret kapsamında Yunus Emre Enstitüsü, Meksikalı üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan’ın “Eğitimin Dönüşümü ve Geleceği” başlıklı seminerine ev sahipliği yaptı. Heyet ayrıca TİKA tarafından Meksika’daki Ulusal Kültürler Müzesi bünyesinde oluşturulan Türkiye Salonu’nu da ziyaret etti.

Meksika ziyareti, küresel etkisini genişletmeye ve dünya çapındaki saygın kurumlarla iş birliklerini artırmayı amaçlayan İbn Haldun Üniversitesi için önemli bir mihenk taşı özelliği taşıyor.  Gelecekteki ortaklıklara zemin hazırlayan bu ziyaret, akademik gelişimi artırma ve kültürel çeşitliliği teşvik etmeye yönelik uluslararası bağlantılarda yeni bir safhaya geçişe de işaret ediyor.