QatarDebate Merkezi, Üniversitemizde QatarDebate Meclisi’ni Açtı

21.12.2023
QatarDebate Merkezi, Üniversitemizde QatarDebate Meclisi’ni Açtı
QatarDebate Meclisi’nin açılışı önemli isimlerin katılımıyla Üniversitemizde yapıldı.

Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın bir girişimi olan QatarDebate Merkezi, Katar ile Türk eğitim kurumları arasındaki bağları daha da güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir etkinlikle, 20 Aralık Çarşamba günü Üniversitemizde QatarDebate Meclisi’nin açılışını yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan’ın katılımıyla, Katar Tartışma Merkezi temsilcileri ve seçkin bir davetli topluluğunun yer aldığı açılış töreniyle, iki ülke arasındaki kültürel alışveriş ve işbirliği açısından önemli bir adım daha atıldı.

Katar ve Türkiye Arasındaki İş Birlikleri Bölgedeki İstikrara da Katkı Sunuyor

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Profesör Atilla Arkan, Katar ile Türkiye arasındaki köklü kültürel ve tarihi bağların altını çizerek, bu ilişkileri yalnızca eğitim ve kültür alanlarında değil, aynı zamanda daha geniş kapsamlı şekilde bölgesel bağlamda da geliştirmenin önemini vurguladı. Prof. Arkan, Katar ve Türkiye arasındaki iş birliklerinin, bölgede istikrar ve kalkınmanın desteklenmesinde önemli rol oynayacağını ifade etti.

Meclis, Kültürel Değişim ve Diyalog İçin Bir Köprü Olacak

Prof. Arkan'ın açıklamalarının ardından QatarDebate Merkezi Program Direktörü Abdul Rahman Al Subai de QatarDebate Meclisi'nin amacını belirttiği konuşmasında, Meclis’in kültürel değişim ve diyalog için bir köprü olma rolünü vurguladı. Al Subai, Meclis’in, Arap dilindeki münazaraları teşvik etme, Arap dili meraklıları arasında etkileşimi ve anlayışı teşvik etme misyonuyla uyumlu olduğunu vurguladı.

Katılımcılar, Katar'ın zengin kültürel dokusunu özgün bir şekilde temsil eden Meclis’in açılışından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Prof. Arkan ve Al Subai, iş birliği ruhunun ve bu tür girişimlerin Katar halkı ile Türkiye arasında daha derin bir anlayışın geliştirilmesinde yarattığı olumlu etkiyi vurguladılar. Ayrıca Katar Konsolosluğu’nun kültürel proje ve faaliyetleri kolaylaştırma ve güçlendirmedeki hayati rolünün altını çizerek, sürekli destekleri için teşekkürlerini sundular.