Üniversitemizde STK’lar için Liderlik ve Yönetim Eğitimi Gerçekleştirildi

18.05.2024
Üniversitemizde STK’lar için Liderlik ve Yönetim Eğitimi Gerçekleştirildi
Ülkemizin önde gelen STK’larının yöneticileri ve uzmanları, Üniversitemizde düzenlenen 4 günlük “STK’lar için Liderlik ve Yönetim Eğitimi”ne katıldı.

İbn Haldun Üniversitesi İslami Ekonomi ve Finans Araştırma Merkezi ve Indiana Üniversitesi Lilly Aile Hayırseverlik Okulu'ndaki Müslüman Hayırseverlik Girişimi (MPI) ortak girişimiyle Üniversitemizde 13-16 Mayıs 2024 tarihlerinde “STK’lar için Liderlik ve Yönetim Eğitimi” gerçekleştirildi.

Ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından yöneticiler ve uzmanların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler, “Hayırseverlik Çalışmaları” alanında uluslararası çalışmalara imza atan Dr. Shariq Siddiqui tarafından verildi.

13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen eğitimin açılış programında, Rektörümüz Prof. Dr. Atilla Arkan’ın yanı sıra, Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyemiz ve İslami Ekonomi ve Finans Araştırma Merkezimizin müdürü Dr. Nihat Gümüş ile eğitimci Dr. Shariq Siddiqui birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Açılışın ardından 4 gün boyunca düzenlenen 16 oturumda, hayırsever liderlik becerilerini önemli ölçüde geliştirmek isteyen katılımcıların idari, mali, teknik ve liderlik becerilerinin geliştirilmesi hedeflendi.

Program, 16 Mayıs Perşembe günü eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara Indiana Üniversitesi Müslüman Hayırseverlik Girişimi (MPI) katılım sertifikası verilmesiyle son buldu.

Eğitim Hakkında:

STK’lar için Liderlik ve Yönetim Eğitimi ile, dünyanın ve bölgemizin içerisinden geçmekte olduğu bu konjonktürde STK yönetici ve çalışanlarının sahip olmaları gereken dört ana yeteneğe ilişkin bilgi ve becerilerin artırılması hedeflendi. Program, kâr amacı gütmeyen kuruluşlarda veya bu kuruluşlarla çalışan bireylerin liderlik ve yönetim kapasitelerini güçlendirmek için tasarlandı. Ayrıca program sayesinde katılımcılar, kamu ihtiyaçlarını karşılamak için kuruluşlar, topluluklar ve sektörler arasında çalışmaya kendini adamış yerel, ulusal ve uluslararası kâr amacı gütmeyen liderlerden oluşan bir ağ oluşturma fırsatına sahip oldu.