Külliyemizde COVID Aşı Uygulaması Yapıldı

08.10.2021
Külliyemizde COVID Aşı Uygulaması Yapıldı

2021-2022 Akademik Yılı itibariyle Üniversitemiz kampüslerinde yüz yüze derslerin ve ders-dışı etkinliklerin başlamasıyla birlikte, COVID-19 salgınının etkilerini en aza indirerek mensuplarımızın sağlığını korumak ve yüz yüze eğitim-öğretim süreçlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak adına gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Başakşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince 7 Ekim Perşembe günü İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nde bir aşı noktası kurularak, öğrencilerimiz ile akademik-idari personelimizin mRNA BioNTech aşı uygulamaları yapıldı. Bu kapsamda toplam 54 mensubumuz 1. doz veya 2. doz aşılarını olma imkanı buldular. Külliyemizde gerçekleştirilen aşı uygulamasının, ilerleyen süreçte salgının seyrine göre ihtiyaç duyulması halinde yenilenmesi planlanıyor. Akademik Yıl başlamadan önce COVID-19 salgınına karşı kampüslerimizde ve öğrenci yurtlarımızda uygulanmak üzere Üniversite Senatosu tarafından alınan tedbirler tüm mensuplarımıza ilan edilmiş ve gereken önlemler alınmıştı. 5 Ekim Salı günü de öğretim üyemiz Doç. Dr. Enis Doko mensuplarımıza yönelik "Küresel Aşı Karşıtlığı ve Dayanak Noktaları" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirmişti.